Eikværinger svindlet Nav

STORE BELØP: NAV svindlet for over kr 300.000 av to personer.

STORE BELØP: NAV svindlet for over kr 300.000 av to personer.

Artikkelen er over 1 år gammel

To personer underrapporterte timer de jobbet.

DEL

En småbarnsfar i 20-årene fra Eiker er dømt for å ha svindlet Nav for nesten 140.000 kroner.

Over en periode på ett år skal mannen ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett ha unnlatt å melde inn de faktiske timene han jobbet. Etter at Nav fattet mistanke skal mannen ha underrapportert dette i så stor grad at han urettmessig tilegnet seg 138.154 kroner i dagpenger.

Mannen betaler nå tilbake til Nav, med 2.500 kroner i måneden. Selv om han gjør det ble han dømt for grovt trygdebedrageri og for å ha avgitt falsk forklaring til offentlig myndighet. Han må derfor belage seg på å sone 24 dager i fengsel.

Mannen avla i retten en uforbeholden tilståelse, men har tatt betenkningstid før han godtar dommen eller ei.

Les også: Uværet «Frida» ødela demningen - hytteeiere fikk gladmelding

Svindlet Nav for 175.000

I løpet av knapt ni måneder svindlet en eikerkvinne Nav for over 175.000 kroner.

Ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett skal kvinnen ha unnlatt å melde inn at hun jobbet 1.342,5 timer i disse månedene. Det totale beløpet er ifølge dommen 175.630 kroner.

Kvinnen som tidligere ikke er straffet har allerede tilbakebetalt 30.000 kroner, og forklarte i retten at hun ville innbetale en større beløp når hun fikk feriepenger. Det er også inngått en nedbetalingsavtale med navn.

Kvinnen ba retten om å bli idømt samfunnsstraff, men retten mener at beløpets omfang er så stort at de ikke kunne gå med på det. De dømte henne derfor til fengsel i 60 dager. Den domfelte kvinnen har tatt betenkningstid.

Les også:

Har full kontroll på HPV-vaksinen

Denne gruppa benytter seg oftest av sykelønn 

Artikkeltags