Countryfestival: Mann i 20-årene omkom etter brann i campingvogn

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 20-årene fra Nord-Østerdal omkom etter at en campingvogn brant ned fredag morgen under countryfestivalen på Vinstra. Brannen skal ha vært eksplosjonsartet.

DEL

NABOFYLKET Det opplyser politiet som er på stedet på Vinstra til GD.

- Jeg kan bekrefte at det er en mann i 20-årene fra Nord-Østerdal som omkom, sier innsatsleder Svein Morten Laingen til GD.

De vet ikke årsaken til ulykken, men det skal ha vært en eksplosjonsarta brann.

- Nå har krimteknikerne startet sine tekniske undersøkelser, og skal etterhvert få avdøde ut fra vognen og få en sikker identifisering, sier Laingen.

Det var to personer inne i vogna da den eksplosjonsarta brannen startet. En av dem er bekreftet omkommet, og den andre er sendt til sykehus med røykskader.

Begge var yngre personer i 20-årene, opplyser politiet. Personen som omkom er fra Nord-Østerdal.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Flere som oppholdt seg rundt vogna er blitt tatt hånd om av hjelpeapparat. Folk på festivalområdet er sterkt preget, forteller GDs reporter på stedet.

I en pressemelding fra Innlandet politidistrikt opplyser de at politiet fikk melding om brannen 08:06 fredag morgen.

Les også:

Festivalsjef: – Det vil bli minnemarkeringer

Video: Kristin Veskje

En person ble funnet omkommet etter brannen, mens den andre personen som oppholdt seg i campingvognen er tatt hånd om av helsevesenet.

Årsak til brannen er ikke kjent. Politiet er på stedet. Flere er avhørt og politiet vil nå gjennomføre tekniske undersøkelser opplyser de i pressemeldingen.

Identiteten til den omkomne personen er ikke bekreftet, men politiet har varslet pårørende til personen som er savnet i forbindelse med brannen. Den savnede er en mann i 20-årene.

Brannvesenet skumla omkringliggende biler og campingvogner og det var ingen fare for spredning av brannen.

Nord-Fron kommune har opprettet kriseteam i forbindelse med hendelsen.


Artikkeltags