Kaféen hos Brukthandelen ble startet for syv år siden. Gradvis har de utvidet menyen fra vafler og pølser, til middagsretter som chilli con carne og grønsakssuppe. Nå var tiden inne for en ytterligere oppgradering.

Tester helt nye retter

Moi var ikke snauere enn at han hadde tenkt ut noe helt nytt de skulle lage, som han aldri har prøvd før.

- Vi skal steke salte lapper på takke rett på disken. Kunden kan selv bestemme hva de vil ha på, som for eksempel røkelaks, løk eller ost, forklarte han.

Varme, nystekte amerikanske doughnuts rett fra frityrkjelen, var en annen greie han ville prøve ut.

- Det har jeg heller ikke prøvd før, ler han.

Skal prøves ut

Camilla Eriksen har laget mye mat i kaféen siden hun begynte der i november.

- Jeg lager mye mat hjemme, og har stått for mye av matlaginen her, forteller hun.

Tirsdag var hun Mois høyre hånd og var med å testet ut konseptet «salte vafler». Etter kursdagen, som var for alle frivillige og ansatte, vil de prøve ut det de har lært av Moi på kaféen fremover.

Maritastiftelsens venn

Moi er kjent for god mat og fine restauranter, men han har mer å tilby. Han bidrar gjerne til Maritastiftelsen med blant annet matkurs, og sin erfaring med arbeid med mennesker.

- Alle er like mye verdt, og de du møter på vei opp, de møter du på vei ned, var budskapet til Moi.

Han er opptatt av positiv tenkning, og å gi alle en mulighet uavhengig av bakgrunn og erfaring.

Marita Brukthandel

Marita Brukthandel kombinerer vanlig butikkdrift med arbeidspraksis/arbeidstrening.

De har utsalg tre dager i uken.

I tillegg til utsalget har de også en liten kafé.

Det er 70 frivillige, og 10 - 15 på arbeidstrening.

Maritastiftelsen er en norsk selvstendig kristen diakonal stiftelse.

Maritastiftelsen ble etablert i 1984.

LES OGSÅ:

UP advarer: – Vi vil bli strengere på det allerede neste uke 

Gjør comeback etter ni års pause 

Får 7 av 10 poeng, men er litt kjedelig