Loe bygger ny storstue i Oslo

KREVENDE JOBB: Frank Hvidsten er leder for konstruksjonsavdelingen og ansvarlig prosjektleder,  i Loe Betongelementer Tegning: Hille Melby arkitekter. Foto: Privat

KREVENDE JOBB: Frank Hvidsten er leder for konstruksjonsavdelingen og ansvarlig prosjektleder, i Loe Betongelementer Tegning: Hille Melby arkitekter. Foto: Privat

Loe Betongelementer på Steinberg er en av de viktigste leverandørene når Nye Jordal Amfi i Oslo bygges.

DEL

I disse dager er de i full gang med å levere og montere bærekonstruksjonen i betong og stål. I alt leverer de nesten 12.000 kvadratmeter prefabrikkerte betongelementer til gulv og vegg, i tillegg kommer mange vogntog med søyler og bjelker.

– Vi følger planen for relevant framdrift, sier leder for konstruksjonsavdelingen og ansvarlig prosjektleder, Frank Hvidsten i Loe Betongelementer til bygg.no

Han beskriver hele prosjektet som utfordrende og krevende på grunn av spesiell utforming og geometri av den nye idretts- og kulturhallen.

LES OGSÅ: Loe Betong risikerer tvangsmulkt

Teknologisk krevende

Erfarne ingeniører i konstruksjonsavdelingen hos Loe jobber med moderne programvare og avansert 3D- modellering for prosjektering av betong- og stålkonstruksjoner. Jordal Amfi-prosjektet byr på spesielle utfordringer som for eksempel buede vegger med ulik radius, buede tribuner der hver tribunerekke har både forskjellig bue og forskjellig opptrinn og inntrinn.

– Noen av veggelementer er nesten 14 meter høye. Det er derfor veldig tilfredsstillende å se at alt passer så godt sammen som det faktisk gjør, uttaler en fornøyd Frank Hvidsten.

– Alle som har vært involvert i prosjektet har gjort en kjempejobb og ytet sitt beste for å bidra til en vellykket leveranse, legger han til.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Prefab betongelementer

  • Hulldekker: ca. 5.700 kvm
  • Massive dekker: ca. 1.200 kvm
  • Bjelker: ca. 80 stk.
  • Søyler: ca. 540 stk.
  • Vegger: ca. 4.450 kvm
  • Trapper: ca. 195 kvm
  • Tribunelementer inkl. trinn: ca. 1.290kvm

Juni 2019

Foreløpig er det ett montasjelag fra datterselskapet Loe Elementmontasje som monterer på byggeplassen med kapasitet til økt montasjeaktivitet etter ytterlige framdrift i hovedprosjektet fra desember 2018. Hele montasjearbeid på stadion er forventet ferdig i juni neste år for å rekke ferdigstilling av prosjektet til planlagt tidspunkt.

Krevende grunnforhold på Jordal har for øvrig forårsaket betydelige forsinkelser i prosjektet. Når det nye anlegget kan tas i bruk synes usikkert.

Artikkeltags