– Du kan spise all slags mat og går ikke rundt og er sulten, men det viktigste er at det hjelper – og at du føler deg så mye bedre, sier Merete Aass, Hege Henriksen Raabe og Elin Lindberg Aasen – tre damer som har gått på kurs med Lene og veit hva de snakker om.

Trioen har vært på vekta hos kursleder Hannevig også på nyåret. Til sammen har de tre gått ned 21,6 kilo siden de møttes på Roede-kurs for første gang.

Merete – 46 år, fra Mjøndalen og lærer av yrke – har gått ned 8,5 kilo, Hege – hjemmeværende 56-åring fra Vestfossen – har gått ned 9,5 kilo, mens institusjonskokken Elin som er 50 år gammel og bor i Hokksund, har gått ned 3,5 kilo.

God selvfølelse

– Lene er en fantastisk motivator. Hun er alltid tilgjengelig og sitter liksom «alltid» på skuldra di, men det er klart at gruppa motiverer hverandre veldig. Vi er stolte av det vi har utrettet, men vektreduksjonen er ikke det viktigste.

Kroppen fungerer mye bedre når vi gjør det på Roede-måten i stedet for at vi putter «alt annet» i munnen. Langt mindre helseplager, følelsen av alt blir så mye lettere og en god selvfølelse er veldig god, understreker «slanketrioen».

LES OGSÅ: Det kan koste deg dyrt om hunden din er løs

En av landets beste

Lene Hannevig fra Krokstadelva har vært en del av Roede-systemet i mer enn ti år. Hun er en av landets beste og mest populære kursledere. Over hundre personer starter på Roede-kurs hos Lene i løpet av de første 2018-ukene.

– Det er kjempegøy. Det som er mest moro er å se at folk lykkes, understreker Lene.

Den 48-årige kurslederen har kurs både i Mjøndalen kirke, på Arbeider’n i Hokksund og i Drammen. Hun tilbyr vanlige kurs, nettkurs, hold vekten-kurs, kurs for bare én eller to personer. Snart skal hun i gang med webinakurs.

Hun er utdannet grafisk designer og har en del faste kunder, men Grete Roede-kursene har blitt en stor del av hennes liv.

– I 2014 tok jeg ekstra utdannelse som helse- og frisklivscoach. Det drar både kursdeltagerne mine og jeg stor nytte av, erkjenner Lene Hannevig.

Hun er opptatt av hun holder livsstilsendringskurs – ikke et slankekurs.

LES OGSÅ: Amalie klar for junior-VM - dette er målet hennes

Det mentale

– Det er det mentale det dreier seg om. Vi jobber med å få inn de gode vanene som gjør at folk klarer å legge om livsstilen. Jeg er opptatt av at folk skal lykkes – og at de blir fornøyde med seg selv.

– Det er ikke nødvendig å ha et vektproblem for å delta. Mange opplever at de blir kvitt helseplager ved å legge om kosthold og livsstil. De blir helt andre personer etter at de lykkes. Det er morsomt, smiler Hannevig.

LES OGSÅ: Frykter p-hus på seks etasjer: – Ikke ta fra oss utsikten

4.000 kilo

For ordens skyld: gjennom 2017 hadde Lene 870 deltagere på sine kurs. Et røft gjennomsnitt er at hver enkelt gikk med fem kilo gjennom kursukene. Det betyr drøyt fire tonn til sammen.

Fakta

Roede-metoden er kurs og programmer i livsstilsendring og vektreduksjon, og som fremmer matglede gjennom mat som gir god helse, energi og smaker godt.

Kursene holdes av sertifiserte Roede-kursledere som leder deltakerne gjennom åtte kursuker med fokus på endring av mat- og treningsvaner, mental styrketrening og motivasjonsteknikker.

Lene Hannevig – 48 år og fra Krokstadelva – er en av kurslederne. Hun holder kurs i Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen, og hadde 870 deltagere på sine kurs gjennom 2017.

LES OGSÅ:

De har sjekket søppelet vårt: – Dette er ille 

Pengedryss til kulturlivet 

Trine har laget kunstverk i bakgården