Gå til sidens hovedinnhold

Er pinnsvin i hele sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

I sommer flytter Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen (18) fra Krokstadelva inn i en skog med skumle pinnsvin og rever.

– Jeg var på audition i Oslo og fikk tilbud om rolle der og da. Da gjensto det bare å finne et sted å bo, sier Schulsrud-Hansen.

Han har aldri tidligere vært så lenge i Kristiansand, og synes så langt det er fint med en sørlandssommer.

LES OGSÅ: Intens heksejakt i Hokksund

God erfaring

Tross av sin unge alder, har Schulsrud-Hansen allerede opparbeidet seg mye skuespillererfaring. Han har vært med i Drammen barne- og ungdomsteater i åtte år, og Nedre Eiker barne- og ungdomsteater i to år. I tillegg har han vært programleder på musikkappen Lyderia.

– I Drammen har vi faktisk satt opp Kardemomme by to ganger og Hakkebakkeskogen én gang. Jeg husker at jeg spilte barbermester, smiler Ole-Jørgen.

Skuespill

«Pass deg for Petter Pinnsvin!» hyler barna til bestemor Skogmus. Det er skuespill i Hakkebakkeskogen i Dyreparken i Kristiansand og 18-åringen fra Krokstadelva har nettopp entret scenen. Et øyeblikk etterpå flyger bestemoren lykkelig av gårde over tretoppene, mens det nærsynte pinnsvinet misfornøyd snøfter videre.

LES OGSÅ: I kveld står de på scenen i Oslo

Trikkefører

Hver sommer fylles Dyreparken i Kristiansand av barnefamilier og turister. Samtidig strømmer skuespillere til parken for å fylle roller i kveldsforestillinger og dagshow. Men det er heller sjelden at så unge ungdommer reiser langveis fra for å jobbe som skuespillere i parken. Men da Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen fikk tilbud om å spille Petter Pinnsvin i Hakkebakkeskogen og trikkefører Syversen og barbermester Sørensen i Kardemomme by, takket han uredd ja.

– Da jeg var mindre var jeg i Dyreparken på ferie. Jeg husker at jeg kjørte trikken i Kardemomme by, sier Ole-Jørgen.

Nå er det han selv som har ansvar for å frakte store og små gjennom Kardemomme by – mens han synger sin sang.

God audition

Aldri tidligere har Dyreparken hatt en mer ambisiøs satsing på levende underholdning, og da Dyreparken åpnet Hakkebakkeskogen, var det stor kamp om skuespillerrollene. Hver dag, hvert kvarter, ruller tribune-toget inn i Hakkebakkeskogen. Med jevne mellomrom dukker karakterene fra Hakkebakken opp mellom trær og busker, og har små forestillinger.

Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen var en av dem som imponerte på audition – og kom gjennom nåløyet. I løpet av de neste ukene skal Schulsrud-Hansen og de andre rolleinnehaverne til sammen gjennomføre 11.000 spillescener.

Les også

Gjort er gjort og spist er spist...

 

Ekte kulisser

Som skuespiller er Schulsrud-Hansen vant til å jobbe med malte og snekra kulisser. I Hakkebakkeskogen går han imidlertid rundt midt inne i en ekte skog med blåbærlyng, kongler og einerbusker. Ikke en busk, stein, et tre eller en mosedott er flyttet på eller gjort noe med hvis det ikke har vært helt nødvendig. Gjennom hele byggeprosessen av Hakkebakkeskogen har det vært et mål å bevare så mye som mulig av skogen og naturen. Heller ikke skuespillerne får tråkke ned busker eller greiner. Det er nesten som å ta et steg inn i en av Egners egne tegninger.

– Det er annerledes å være skuespiller her. Du må være veldig «på» hele tiden og følge med. Det er en annen måte å spille på enn det jeg er vant til, og det er veldig gøy å prøve å være i rollen hele tiden, sier Ole–Jørgen.

FAKTA

  • Parken, med åtte ansatte, ble åpnet 25. juni 1966, etter ett års prøvedrift.
  • I 1966 var det 109.895 besøkende.
  • Apen «Julius» er trolig det mest kjente dyret de har hatt.
  • «Kaptein Sabeltann» er synonymt med parken.
  • I fjor hadde de 821 ansatte, en omsetning på drøyt 331 millioner kroner og et årsresultat på nesten 28 millioner kroner.
  • Besøkstallet i 2015 var 1.025.096.

KILDER: DYREPARKEN.NO OG REGNSKAPSTALL.NO

 

Kommentarer til denne saken