Alt klart for middelalderdager

Middelalderdager: Fra onsdag til og med søndag inviteres eikværingene til middelalderdager på Fiskum.         Foto: Forbilde 2015

Middelalderdager: Fra onsdag til og med søndag inviteres eikværingene til middelalderdager på Fiskum. Foto: Forbilde 2015

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I dag og i morgen gjøres de aller siste forberedelsene til årets middelalderdager på Fiskum.

DEL

De siste årene har middelalderdagene på Fiskum samlet rundt tusen besøkende.

– Det hadde vært veldig moro hvis vi hadde fått like mange innom i år, forteller én av ildsjelen bak arrangementet, Reidun Bollerud.

Mange aktiviteter

Dagen åpnes med Olsokgudstjeneste i Fiskum gamle kirke onsdag kveld.

Deretter går det slag i slag fra torsdag ettermiddag. Da åpner middelalderleiren på jordet bak gamlekirken. Med blant annet miniutstilling med historiske drakter fra bronsealder til middelalder, pilegrimsteater og oppvisning i sverdkamp.

Utstilling fra middelalder

Nytt av året er utstillingen av funn i Eiker av gjenstander fra middelalder, samt båtfunn i Eiker fra vikingtid. Søndag ettermiddag vil fylkesarkeolog Bernt Egil Tafjord holde foredrag i Fiskum gamle kirke rundt dette tema.

Det er gratis inngang, og alle aktiviteter for både barn og voksne koster heller ingenting.

Middelalderdagen avsluttes søndag ettermiddag med pil-grimsteatret ute på kirkebakken.

Det kommer også en delegasjon, på to voksne og 10 barn, fra Opatow i Polen til Fiskum. De vil være til stede de fire dagene middelalderdagene på Fiskum pågår.

Artikkeltags