Gå til sidens hovedinnhold

Hekta på Hokksund

Artikkelen er over 6 år gammel

Petter Koch og Sine Frødin er klare for å gi alt under helgens store festival. Fra arrangør-siden.

Ektepar er sterkt engasjert i 59 Grader Nord og festivalen

Petter har vokst opp i Hokksund og er Hokksundpatriot på sin hals. Men det er på Werp, aller øverst i Eikerbygda, at ekteparet har funnet sitt drømmehus. Et steinkast unna ligger Sines barndomshjem.

Nå er ekteparet sterkt involvert i Hokksunds største festival, 59 o Nord.

– Det er hyggelig å gjøre dette sammen, sier Sine.

– Vi får ikke vært så mye sammen ellers.

Hverdagen krever som kjent sitt.

– Jeg er imponert over jobben som legges ned av styret, sier Petter.

– Denne festivalen samler bygd og by på en fantastisk måte!

Fra tøffest til ansvarlig

Etter flere år som deltager i Hokksunds tøffeste bedrift er Petter i år ansvarlig for denne delen av arrangementet. Den samme jobben hadde han i fjor. Og han oppfordrer Hokksunds bedrifter til å melde seg på.

– Ikke alle har lyst til å konkurrere om hvem som er tøffest, derfor er en ny bedriftskonkurranse blitt lansert, nemlig; «Hokksunds Herligste».

Petter forklarer: – Dette er en showklasse. Bedriften som har de beste kostymene og det beste showet vinner. Her er det om å gjøre å ha det gøy sammen med de andre på jobben. Tenk så moro det blir å komme på jobb igjen mandag etter festivalen! Dette er både teambuilding og markedsføring, uten at det koster bedriften en krone!

– Er det mange lag som er påmeldt?

-Nå er det elleve totalt (i skrivende stund). Men vi har plass til flere. I fjor gikk det rykter om at det var fullt, men det stemte ikke. Ikke hør på ryktene i år! Vi har nemlig ingen begrensning på antall lag. Og det er alltid noen som trekker seg.

Petter ber interesserte bedrifter ta kontakt med ham på mail: petter@frodin.no hvis de vil vite mer om konkurransene eller melde seg på.

Mens ektemannen er opptatt av å kåre Hokksunds tøffeste og herligste bedrift, skal fruen sørge for at publikum får vite hva som skjer hvor og når. Sammen med makker Stein Strand kommenterer hun samtlige konkurranser både fredag og lørdag.

Om kvelden skal radarparet på’n igjen, da som konferansierer på underholdningsscenen.

- Hvordan orker dere dette, dere har jo begge full jobb, hus og barn?

– Det er en ære å bli spurt, svarer Petter engasjert.

– Vi er begge svært knyttet til Hokksund og styret gjør en kjempejobb. De er en fantastisk gjeng. Jeg er stolt av dem og veldig imponert.

Perfekt ramme

– Det er en helt egen stemning under festivalen, sier Sine.

Hun husker første gang hun var med, da som sanger på scenen sammen med storbandet Midnight Groove.

– Det var en veldig takknemlig oppgave å synge for hjemmepublikum. Jeg hadde en veldig god følelse, Skriverparken som ramme rundt var perfekt. Det var ikke vanskelig å si ja da jeg ble spurt om å være med som kommentator for to år siden. Jeg hadde lyst til å være med å bidra, jeg også.

– Og det er jo kjempemoro, fortsetter hun.

– I år er det tredje gang jeg kommenterer festivalen og det går bedre for hvert år. Men jeg har fremdeles et utviklings-potensiale. Selv om jeg er vant til å snakke i mikrofon var det en utfordring, jeg hadde jo aldri kommentert noe før! Men jeg kunne «surfe» på tidligere opplegg; Eva Nordli, min forgjenger, var suveren i denne jobben. Man må tørre å utfordre seg selv, å prøve seg litt utenfor kontrollsonen.

I tillegg til kommentator jobben er Sine ansvarlig for Tusenårsstedet, området ved Skriverparken. Her blir det Vikingpark og landsby, vikingbryting og leker. 4H og Røde Kors har informasjonsstands og Drammen Bueskytterklubb har en stand hvor ungdom og eldre kan prøveskyte med pil og bue.

Gode minner

Petter minnes tidligere tider da festivalen handlet om laksefiske og ikke noe annet.

På forhånd hadde han og en kompis gravd opp mark som de solgte til laksefiskerne for én krone stykket.

Fiskerne sto tett langs elva og det var slett ikke alle som fikk napp.

Svært mange mistet sluken i stedet. Dermed så gutta sitt snitt til å tjene enda litt mer.

Med dykkemaske, snorkel og svømmeføtter oppholdt de seg i elva mesteparten av dagen der de dykket etter slukene. Slukene solgte gutta tilbake til de uheldige fiskerne for en tier!

– Vi hadde det helt topp, smiler Petter.

– Vi elsket jo å bade og nå kunne vi bade hele dagen. Det ligger sikkert hundrevis av sluker i elva fremdeles som bare venter på å bli hentet. Hvis noen gidder å dykke etter dem da, sier han.

Kommentarer til denne saken