2,44 i promille med lastebil

Artikkelen er over 1 år gammel

En eikermann i 30-årene ble tatt med en promille på hele 2,44. Mannen som kjørte en lastebil forklarte i retten at han hadde drukket 10–12 øl, pluss noen drammer i forkant av kjøringen.

DEL

I skjerpende retning legger retten vekt på at mannen skal ha kjørt inn i en personbil mens sjåføren satt i. Personbilen skal ha blitt skjøvet noen meter før den havnet i grøfta. Retten mener denne påkjørselen ble gjort med hensikt.

Kongsberg og Eiker tingrett dømte mannen til 50 dager i fengsel og til en bot på 20.000 kroner. Han blir også uten førerkort i tre år og må avlegge full prøve for å få det tilbake. Eikermannen må også betale den fornærmede eieren av personbiler 1.295 kroner til dekning for legebehandling, samt 2.000 kroner i saksomkostninger.

Ble dyrt

Retten mener mannen fra eiker var uoppmerksom da han kjørte på en bil som hadde stoppet for kø. Ifølge en dom fra Kongsberg og Eiker tingrett mener de mannen i 40-årene holdt for høy fart, og at det utløste en kjedekollisjon med tre involverte kjøretøy.

Tiltalte møtte ikke opp til rettssaken, men retten valgte likevel å gjennomføre saken. Fire vitner forklarte seg i retten. Tiltaltes egen bil fikk skader i fronten. Bilen han kjørte inn i og som ble dyttet framover fikk skader både foran og bak. Det siste bilen fikk skader i «hekken».

Retten ila mannen en bot på 10.880 kroner og tok fra mannen førerkortet i to måneder. Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Les også:

Syv kaniner ble dumpet i skogen

Har laget seks nye hotellrom

Lions Øvre Eiker feirer 50 år 

Artikkeltags