VG: Nokas-raner siktet for innførsel av 130 kilo hasj

STAVANGER 20060905: Alf Henrik Christensen på andre dag av ankebehandlingen av NOKAS-saken i Gulating lagmannsrett tirsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

STAVANGER 20060905: Alf Henrik Christensen på andre dag av ankebehandlingen av NOKAS-saken i Gulating lagmannsrett tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto:

Av

57 år gamle Alf Henrik Christensen, som ble dømt for sin deltakelse som sjåfør i Nokas-ranet, er nå siktet for å ha innført rundt 130 kilo hasj, ifølge VG.

DEL

Christensen ble fremstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett i Arendal fredag morgen, skriver avisen.

Han ble pågrepet natt til fredag i en båt ved Lyngør på vei fra Hirtshals i Danmark. Om bord i båten var det rundt 130 kilo hasj, ifølge VG.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen og vil bli avhørt klokken 12, sier 57-åringens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til TV 2.

– Tatt på fersk gjerning

– Det er ikke så mye å si. Jeg er tatt på fersk gjerning, sa Christensen til Fædrelandsvennen i etterkant av fengslingsmøtet.

Han samtykket til åtte uker i varetekt, hvorav to er med brev- og besøksforbud, opplyser Klomsæt.

To andre personer er også siktet i saken. Alle tre ble pågrepet natt til fredag. Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer den ene mannen, sier at hans klient nekter straffskyld, og at mannen kommer til å motsette seg varetektsfengsling.

Nokas-ranet

57-åringen har i senere tid blitt dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet i den såkalte Sult-saken. Påtalemyndigheten mener Christensen forsøkte å smugle hasj fra Nederland, også da med blant annet båt. Nokas-raner Metkel Betew var også involvert i saken.

Christensen ble dømt til elleve års fengsel for å ha deltatt som sjåfør under Nokas-ranet i 2004. Tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum ble ranet 5. april 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner – noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.


(©NTB)

Artikkeltags