Gå til sidens hovedinnhold

KNM Helge Ingstad i ferd med å synke

Artikkelen er over 3 år gammel

Fregatten ligger nesten helt under vann.

BA: Kystverket fikk klokken 0617 tirsdag morgen varsel om at krigsskipet hadde glidd dypere ned i vannet, melder VG.

– Flere vaiere har røket. Vi prøver å få kontakt med Sjøforsvaret nå, for å høre om hvordan de planlegger å følge opp dette, sier Solveig Moe Frøland, kommunikasjonsdirektør i Kystverket, til BA.

Hun sier de i løpet av natten og fram til tirsdag morgen har samlet opp nærmere 12 kubikk ren diesel fra havaristen.

– Det er ingen dramatikk i det, og heller ingen tegn til at det kommer mer olje eller diesel fra fregatten, sier Moe Frøland.

Leder aksjonen

Mandag inviterte Sjøforsvaret pressen ut til Øygarden for en titt på fregatten på nært hold. Da opplyste de blant annet at ni av ti vaiere var festet.

Sjøforsvaret leder bergingsaksjonen av fregatten som ble kjørt på grunn etter å ha kollidert med tankeren «Sola TS» natt til torsdag.

 

Kystverket bistår i bergingen, samtidig som de overvåker oljeutslippet fra havaristen, og er i beredskap om det skulle forverre seg.

– Vi har et fly som undersøker området. Foreløpig er det ikke dramatikk i mengden olje som lekker, sier Frøland.

Sender mer ressurser

Uavhengig av den siste utviklingen, som gjør at fregatten har seget lenger ut og ligger dypere, har Kystverket mobilisert mer ressurser.

– Vi jobber for å være på den sikre siden og har rekvirert ytterligere to fartøy i den kystnære oljevernberedskapen for å mobilisere ressurser for å jobbe videre. Det har tidvis vært lekkasjer fra fregattens dieseltank, men det er ikke mer nå enn før, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Are Lilleheim i Kystverket til BA.

Sjøforsvarets pressekontakter hadde tirsdag morgen ingen kommentar til utviklingen i saken, men henviser til pressekonferanse på Haakonsvern klokken 1100.

 

TIPS OSS Tlf/sms/mms: 993 15 151 | redaksjonen@eikerbladet.no

Kommentarer til denne saken