Mange kunne nok se den massive «Kirow-krana» som var på visitt til Norge for denne jobben. Andre merket nok arbeidet i form av buss for tog.

Kjempekran

Fem entreprenører var involvert i prosjektet på oppdrag for Bane NOR: NRC Rail, Vossloh, Grenland Rail, Leonhard Weiss og Railmaint.

- Ny sporveksel ankommer med tog og heises på plass ved hjelp av en kjempestor skinnegående kran, kalt «Kirow-krana» som er på visitt til Norge for denne jobben, forteller kommunikasjonsrådgiver Cathrine Riis-Ulsbøl. Krana løfter inn en sporveksel på et par timer, mens man ellers måtte regne rundt et døgn på en slik jobb.

Etter arbeidet i Hokksund fortsetter kranen videre til Hovedbanen og Bøn stasjon for et nytt sporvekselbytte, men arbeidene her berører ikke togtrafikken.

Saken fortsetter under bildet

 

Vanskelig

Dette er viktige jobber som bidrar til bedre komfort, høyere driftssikkerhet og bedre punktlighet, står det i pressemeldingen fra Bane NOR. De mest omfattende arbeidene vil foregå på Hokksund stasjon hvor en sporveksel skal fornyes. Vekselen er plassert på ei bru hvor det er trangt og vanskelig å komme til.

 

LES OGSÅ:

Massive bomprotester kan gi ny betalingsordning 

Har investert 200 millioner kroner - grønt lys for 60 nye leiligheter 

Vil nekte Øvre å bli bare Eiker