Hokksund er nest siste stoppested på en vellykket rundreise i Norge. I tillegg til de gode, gamle slagerne Jenter, Rumba med Gunn (1-2-3), og Syk, er det også lagt inn splitter nytt låtmateriale.

LES OGSÅ: Derfor bør du bry deg litt mer, og engasjere deg i nærmiljøet

Krimforfatter på vokal

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboards), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Svært få band – eller ingen, har en bestselgende krimforfatter som frontmann.

Comeback for fem år siden

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet «Historien om et band» inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale.

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder.

 

Ble allemannseie

I løpet av noen hektiske år midt på 1990-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie – alt på grunn av en sang om jenter.

Låten «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato den mest spilte låten på P 4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2-3)» og solgte hele 190.000 eksemplarer.

Vært med i fem år

Unni Wilhelmsen har vært bandmedlem siden 2013. Hun stiller alltid opp i flosshatt på scenen. Hu Derre overtok plassen etter Knut Nesbø, som døde tidligere samme år.

Hun har fått vist fram flere sider av seg som gitarist siden hun sluttet seg til bandet. Mange ser for seg Unni som en visesanger med kassegitar. De får et gledessjokk når de ser henne i Di Derre, der hun bredbeint står og spiller el-gitar så det fyker etter. Gitarsoloene hennes er en attraksjon.