Lære mer om søken etter liv på Mars?

FOREDRAG: Sigurd Eide fra Mjøndalen er stipendiat ved Universitet i Oslo og jobber som forsker i NASAs neste Mars-oppdrag. Onsdag kommer han til Nedre Eiker bibliotek for å holde foredrag.

FOREDRAG: Sigurd Eide fra Mjøndalen er stipendiat ved Universitet i Oslo og jobber som forsker i NASAs neste Mars-oppdrag. Onsdag kommer han til Nedre Eiker bibliotek for å holde foredrag. Foto:

«Is there life on Mars» sang den britiske sangeren David Bowie i 1971. Det lurer også forsker Sigurd Eide fra Mjøndalen på. 

DEL

Eide er stipendiat ved Universitetet i Oslo og jobber som forsker i NASAs neste Mars-oppdrag. Da skal en fjernstyrt robot sendes til vår naboplanet for å søke etter tegn på liv på den røde planeten.

Onsdag kveld kommer han til Nedre Eiker bibliotek for å holde foredrag om nettopp dette.

Det er nemlig Forsvarets forskningsinstitutt som har utviklet et av instrumentene om bord, georadaren RIMFAX, og forskere ved Universitetet i Oslo skal delta på innsamling og tolkning av data fra ferden, som har planlagt oppskytning neste sommer.

Hvordan utføres geologiske undersøkelser på overflaten til en annen planet?

Det skal Eide fortelle om samt de mange sidene ved utforskningen av Mars.

TIL MARS: Dette er roveren som tar turen til Mars neste sommer. Georadaren RIMFAX er utviklet ved Forsvarets forskningsinstitutt.

TIL MARS: Dette er roveren som tar turen til Mars neste sommer. Georadaren RIMFAX er utviklet ved Forsvarets forskningsinstitutt. Foto:

LES OGSÅ:


Artikkeltags