Gå til sidens hovedinnhold

Se, nå begynner skiltene å komme på plass

Artikkelen er over 3 år gammel

I disse dager har de første skiltene på nye E134 kommet opp.

LAAGENDALSPOSTEN: Den første delstrekningen av nye E134, fra Damåsen til Diseplass, skal etter planen åpnes denne høsten.

Om noen måneder skal rundkjøringene og avkjøringene på Diseplass tas i bruk. Disse tar nå mer og mer form. Rekkverkene langs veien monteres også for fullt nå. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Trøbbel i vinden

Monteringen av mastene til alle skiltene har gått uten problemer, melder Statens vegvesen. Men det kraftige vindværet i forrige uke gjorde selve monteringen av skiltene utfordrende.

– Enkelte dager har det blåst så kraftig at vi ikke har kunnet få heist opp skiltene for å montere de på mastene, forteller byggeleder Hans Olav Dalen i Statens vegvesen.

Stort skilt etter Damåsen bru

Skiltet som står rett etter Damåsen bru, retning Kongsberg, er det aller største. Dette skiltet er et såkalt mekanisk variabelt skilt. Dette skiltet viser veiomlegging, stenging og omkjøring. For eksempel hvis et av løpene i Kongsbergtunnelen må stenges.

ABB og Nettpartner står for elektrojobben på nye E134 Damåsen-Saggrenda. Veidekke er entreprenør på delstrekningen Damåsen-Tislegård.

 

Ny E134 Damåsen-Saggrenda

Hensikten med prosjektet er å bygge et overordnet veinett for gjennomganggstrafikk og for trafikk til og fra Kongsberg, etablere et bedre differensiert veinett og bedre trafikksikkerheten.

Omtalt i Nasjonal transportplan 2010-2019.

 

Lengde: 13,2 kilometer.

Finansiering: Stat, bompenger.

Totalkostnad: 4,2 mrd. kr.

Oppstart: Våren 2015

Antatt åpnet: Høsten 2019

Kilde: Statens vegvesen

 

Kommentarer til denne saken