Beit etter politiet i fylla

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kurset mannen hadde gått på ble avsluttet med mat og drikke. Litt for mye drikke for en eikerkar i 30-årene.

DEL

Mannen forklarte i retten at han hadde drukket fire glass rødvin og tre-fire store glass øl. Det skal ha gjort at mannen hadde problemer med å huske hva som hadde skjedd.

Ifølge dommen skal mannen ha brutt seg inn hos en bedrift. Alarmen gikk og politi og vaktselskap rykket ut. De fant mannen sovende på et toalett, kun iført undertøy. Han hadde også et blødende sår på den ene foten, trolig fordi han har blitt skadd da han sparket inn ei glassdør. Ifølge politiets to betjenter som var på stedet og som forklarte seg i retten hadde de store problemer med å få kontakt med den berusede eikermannen. Selv om de gjentatte ganger skal ha fortalt mannen at de var fra politiet hadde mannen trolig problemer med å oppfatte det.

Les mer: Ønsker påbud om sykkelhjelm i Norge

Det ble derfor et basketak, og ifølge politiet skal den berusede mannen ha forsøkt å bite den ene betjenten i låret. For å få kontroll på den ugreie eikværingen måtte politiet få hjelp av en vekter. Først da klarte de å få satt på ham håndjern.

På vei til legevakten for å behandle den blødende foten skal mannen ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett ha kommet til seg selv. Allerede da beklaget han sin oppførsel overfor politiet, selv om han ikke klarte å huske noe.

Retten mener at tiltaltes manglende evne til å huske det som skjedde er selvforskyldt, og at han ikke kan fritas for straffansvar.

Mannen ble dømt til fengsel i 19 dager, til å erstatte kostnader med å reparere glassdøra på nesten 9.000 kroner, samt saksomkostninger på 3.000 kroner.

Les mer:

Øystein skal kjøre til Mongolia – med en 49 år gammel Opel

Uværet «Frida» ødela demningen - hytteeiere fikk gladmelding 

Artikkeltags