Clas Brede Bråthen: – Jeg tenker bestandig på faren min når det går bra

Pyeongchang, Sør-Korea 20180217.
Hoppsjef Clas Brede Bråthen under hoppkonkurransen i stor bakke i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pyeongchang, Sør-Korea 20180217. Hoppsjef Clas Brede Bråthen under hoppkonkurransen i stor bakke i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Clas Brede Bråthen snakker åpent ut om det å la tårene renne i helgas Dagbladet Magasinet.

DEL

I et portrettintervju i forbindelse med Raw Air i Vikersund snakker mjøndølingen om blant annet fyllekjøringsepisoden i 1989.

– Jeg hadde jo heller ligget livløs i bunnen av Vikersundbakken etter å ha tryna stygt, enn å ligge livløs utenfor et bilvrak i Tyskland fordi jeg var idiot, sier Clas Brede Bråthen til Dagbladet Magasinet i helga.

Han forteller til Magasinet at han aldri har klandret kameraten sin for det som skjedde, og sier at det like godt kunne vært ham selv som satt bak rattet.

I intervjuet avslører han også at han er en lettrørt type.

– Men jeg tenker bestandig på faren min når det går bra, og på Ludvig Zajc, som var treneren og mentoren min da jeg kom opp på landslaget som 17-åring. På hvor mye jeg skulle ønske de kunne være der, og hvor glade jeg veit de hadde vært. Det bare skjer, de bildene kommer skyllende innover, og da blir det liksom bare så gæli ...

FAKTA

Clas Brede Bråthen (født 28. november 1968) er en norsk tidligere skihopper som representerte Mjøndalen IF.

Han er siden 2004 sportssjef for det norske hopplandslaget.

Bråthen var med på det norske laget som tok sølv under VM 1989 i Lahtis.

LES OGSÅ:

  Hjemme fra OL-suksessen: – For vår del så synes jeg det er mer «sirkus» rundt hoppuka

– En OL-vinner passer ikke som prøvehopper 

Artikkeltags