Svenske Teknikmagasinet er konkurs - butikken på Buskerud Storsenter er foreløpig ikke berørt

Butikkjeden Teknikmagasinet klarer ikke å drive lønnsomt og begjærer oppbud.

DEL

Den svenske kjeden eier 100 prosent av Teknikmagasinet i Norge, og har en butikk på Buskerud Storsenter.

30 butikker i Norge

Til sammen har de rundt 30 butikker i Norge, men disse blir foreløpig ikke berørt, skriver administrerende direktør Ulrika Göransson i en e-post til E24.

For rundt to år siden gikk Peter Gyllenhammar AB inn som ny eier i selskapet, og tilførte ny kapital og gjennomførte endringer for å redde selskapet. Samtidig har selskapet satset på reparasjon av mobiltelefoner for å øke omsetningen.

«Butikkhandelen har likevel blitt rammet av en fortsatt fallende omsetning og økende leie – samtidig som en svakere svensk krone har fordyret vareinnkjøpene fra utlandet – så til tross for stor innsats fra ny ledelse har det ikke vært mulig å drive lønnsomt», skriver selskapet i pressemeldingen.

Samtidig opplyses det at aktører i detaljhandelen har vist interesse for selskapet, og at eieren derfor venter at bedriften kan bli overtatt under konkursbehandlingen.

Kraftig omsetningsfall i Norge

Den norske virksomheten gikk i regnskapsåret 2018 med et overskudd på 2,24 millioner kroner, etter et underskudd på 1,8 millioner året før.

Selskapet har avvikende regnskapsår, hvor regnskapsåret for 2018 gjelder fra 1. mai 2017 til 30. april 2018.

Omsetningen i perioden falt til 180 millioner kroner, ned fra 216 millioner kroner året før.

Eikerbladet har vært i kontakt med en ansatt ved Teknikmagasinet på Buskerud storsenter. Den ansatte ønsker ikke å kommentere saken.

Artikkeltags