Nå får de sin første butikk i Norge

Her er Bentley Bentayga på vintertest i Norge. Til neste år får vi Norges første rene Bentley-butikk.

Her er Bentley Bentayga på vintertest i Norge. Til neste år får vi Norges første rene Bentley-butikk.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Og neste år kommer en svært spennende modell.

DEL

BROOM Bentley er ikke akkurat bilmerket som har holdt høyest profil i Norge. I perioder har du kunnet kjøpe nye Bentleyer her til lands, men da fra forhandlere som også har ført flere andre merker.

Bentley har virkelig vært nisje. I mange år også med svært konservative modeller, som ikke har appellert til veldig mange.

Men de siste årene har det skjedd mye hos merket som nå er en del av Volkswagen-konsernet. De har kommet med biler som har truffet langt utenfor den tradisjonelle målgruppen. Og i fjor kom de med sin første SUV, kalt Bentayga. I vinterlandet Norge er det en drømmebil for mange.

Utenfor Oslo

Nå skjer det også spennende ting rundt salg av Bentley i Norge. Bransje-nettstedet Bilnytt (krever abonnement), kan nemlig avsløre at vi til neste år får den første, rendyrkede Bentley-butikken her til lands.

Anlegget på Billingstadsletta utenfor Oslo bygges nå, det skal stå klart i årsskiftet 2019/2020. I mellomtiden skal bilene selges hos bilforhandleren Motorpool, som i dag har Jaguar og Land Rover. Her er det oppstart første kvartal neste år.

Bak satsingen står bilbransje-veteranen Nils Tronrud. Han har etablert selskapet Brooklands Motors, som skal stå for import og salg av Bentley.

Her er den i Norge: Verdens mest eksklusive SUV ​

Slik ser det ut inne i Bentayga - luksusfølelsen er skyhøy!

Ladbar hybrid og priskutt

Inntil den nye butikken står klar, skal Tronrud selge Bentley fra Motorpool-lokalene like i nærheten, som fra før har Jaguar og Land Rover.

Og timingen kunne knapt vært bedre. Til neste år kommer nemlig Bentley Bentayga som ladbar hybrid. Det er en utgave som bør passe det norske markedet veldig godt.

I dag koster Bentayga fort opp mot fire millioner kroner, på norske skilter. Det blir anslått at den ladbare hybrid-utgaven vil starte på drøyt to millioner kroner.

Tre nordmenn kjøpte - usett

Vi kjøper dyrere biler

– Her snakker vi en av verdens råeste SUV-er. Bentayga er en helt ekstrem bil. Det er voldsomme ytelser, firehjulstrekk og det meste man kan tenke seg av luksus. Alt dette pakket inn i et design som virkelig skiller seg fra mengden. Dette er en bil for de som synes tysk premium blir for hverdagslig. Og dem er det faktisk en del av i Norge også, sier Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Han tror Bentley bør ha gode muligheter til å lykkes i Norge:

– Ja, de siste årene har vi sett at stadig flere nordmenn lever ut bildrømmene sine. De kjøper svært kostbare biler og er ikke redde for å vise dem fram. Den eksklusive bilforretningen Autoxo utenfor Oslo har vært en spydspiss her og virkelig endret markedet, sier Møller Johnsen.

Disse luksus-SUV-ene er avgiftsvinnere ​

Bentayga er en ruvende bil. Så langt har den også dratt på seg veldig mye avgifter, det endrer seg (i alle fall litt) når den kommer som ladbar hybrid.

Aldri opplevd lignende luksus

Vi i Broom har naturligvis testet Bentayga. Dette skrev vi etter den første kjøreturen, på vinterføre:

Kort oppsummert har vi aldri opplevd lignende luksusfølelse i SUV noen gang. Det er ikke bare kjøreegenskapene som imponerer, men totalopplevelsen sanseinntrykkene blir vitne til.

Å skue utover et fantastisk interiør og samtidig kjenne en herlig kombinasjon av luksus og råskap gjør inntrykk. Bentley Bentayga blir omtalt som verdens mest eksklusive SUV. Den påstanden betviler vi ikke.

Klikk her for å lese mer om Bentayga

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken