- Alle ble invitert med

STEMMER IKKE: Adrian Tollefsen avviser kritikken og forteller at både SP og MDG ble invitert inn i varmen. SV og Ap var de eneste som ikke var med i Høyres planer.

STEMMER IKKE: Adrian Tollefsen avviser kritikken og forteller at både SP og MDG ble invitert inn i varmen. SV og Ap var de eneste som ikke var med i Høyres planer.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Høyres nyvalgte gruppeleder Adrian Tollefsen (27) avviser at Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne ble satt på gangen.

DEL

Svein Ludvig Larsen (Sp) og Vegard Hustad (MDG) reagerer på at Høyre i Øvre Eiker inviterte til samarbeid etter valget, men lot de to herrers partier i stikken.

Samtidig inngikk Høyre en avtale med FrP og KrF om å styre Øvre Eiker sammen de kommende fire år.

Misforståelse

Gruppeleder Tollefsen i Høyre forteller at Sp har misforstått en invitasjon til møte, men at de hadde et møte med MDG.

– Selv om vi forhandlet fram en intensjonsavtale med KrF og FrP var det fortsatt åpninger for et bredt samarbeid der både Sp og MDG kunne være med. Vi hadde ikke engang låst politisk plattform eller posisjoner, forklarer Tollefsen.

Han hevder for øvrig at MDG takket nei til Høyres invitasjon.

Hardere tak

Etter at Sp og MDG føler seg forbigått har frontene hardnet til. I praksis betyr det at samarbeidspartiene bemanner opp alle posisjoner og utvalg med sine egne folk.

Samtidig lover Sp, SV, MDG og Arbeiderpartiet en samlet og tydelig opposisjon. Alt tyder på hardere og skarpere fronter enn på lenge.

Ikke bra

Den ferske gruppelederen ble i 2011 ble valgt inn i kommunestyret for Venstre. To år etter hoppet han til bokstavelig talt til Høyre. Til tross for en noe turbulent start for det nye kommunestyret håper han på et godt og konstruktivt samarbeid til det beste for innbyggerne.

– Vi har ikke hatt noe ønske om å bidra til et hardere politisk klima. Det er ikke innbygger tjent med, og det er jo for dem er her for, sier 27-åringen.

– Sp og MDG har uansett ingen grunn til å føle seg lurt, vi har spilt med åpne kort hele veien, fastslår Tollefsen.

Artikkeltags