Gå til sidens hovedinnhold

Ny sjanse for MIF

Timeglasset begynner å renne ut for MIFs sjanser til å redde plassen i Eliteserien, men en trepoenger vil sørge for optimisme.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Onsdag kveld er det oppgjør i fotballens eliteserie mellom Mjøndalen og Kristiansund på Consto Arena (kl. 18.00).

MIF står med begredelige 13 seriekamper på rad uten seier, og kun to trepoengere totalt på 23 runder. Bruntrøyene ligger på sisteplass med 15 poeng. Det er hele ti poeng opp til Tromsø på sikker plass (13. plass), men avstanden til Brann på kvalik (14. plass) er «bare» fem poeng.

Skulle Mjøndalen slå Kristiansund onsdag vil eikværingene klatre opp i ryggen på Brann ved å være to poeng bak. Så spørs det om bergenserne eventuelt vil svare på det torsdag – dagen etter. Da skal Brann ha hjemmekamp mot Viking.

Kristiansund innehar 5.-plassen og er med i medaljekampen, men det kan virke som om KBK har mistet noe av formen etter 0–0 mot Lillestrøm (B) og et skuffende 3-1-tap hjemme for Sarpsborg 08 sist. MIF klarte 1-1 på bortebane mot nordmøringene i juni etter mål av Ole Amund Sveen.

Mjøndalen har hatt et brukbart tak på Kristiansund på hjemmebane de siste ti årene - og står med bare ett tap på fem kamper. Men det tapet kom i Eliteserien i fjor. Da ble det 2–1 til gjestene etter at Shuaibu Ibrahim (nå Jerv) scoret for MIF. Siste hjemmeseier over KBK var i 1. divisjon i 2016. Da ble det 3–1 etter scoringer av Amahl Pellegrino, Andreas Hellum og Joackim Olsen Solberg.

Siste:

MIFs lag (4-3-3): Idar Lysgård – Herman Kleppa, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Joackim Olsen Solberg – Christian Gauseth, Isaac Twum, Stian Semb Aasmundsen – Lars Olden Larsen, Martin Rønning Ovenstad, Benjamin Stokke.

LES OGSÅ: Danket ut Makani: – Hvis MIF satser på meg, så blir jeg

LES OGSÅ: Makani melder: – Dette vil bli min siste sesong i Mjøndalen

Kommentarer til denne saken