(Bygdeposten)

Gjennom de siste ukene har Bygdepostens lesertall vist at småstoff og kjappe nyheter er interessant. Nyhetsstudioet som har holdt innbyggerne i Midtfylket oppdatert på det siste om koronakrisen har daglig hatt svært høye lesertall.

– Nå begynner nyhesttrykket rundt pandmeien å dempe seg, i hvert fall lokalt. Derfor ser vi det som naturlig å avslutte dette nyhetsstudioet, sier digitalleder Eirik Gullord.

Nytt og bedre

Som erstatning kommer noe nytt og enda bedre. Konsernet Bygdeposten er en del av, Amedia, har utviklet et langt mer moderne nyhetsstudio, som gir flere muligheter enn det gamle for publisering av saker.

– Dette ønsker vi å benytte og oppretter en spalte vi kaller «Smånytt». Her vil du løpende finne korte nyheter om lokalt næringsliv, politikk og hendelser, krydret med nasjonale nyheter av lokalt interesse, sier Gullord.

– Tanken er at den gode gamle notisen, som i alle år har vært godt lest på papir, skal få sin «gjenoppstandelse» på nett, legger han til.

Starter 1. mai

Mens resten av landet tar fri og nyter 1. mai som den helligdagen den er, ser Bygdeposten sitt snitt til å lansere «Smånytt» akkurat denne dagen.

– Vi er allerede i gang med å publisere litt på den nye plattformen, slik at leserne ikke skal møte en tom spalte første dag. Så vil det løpende komme nye notiser om stort og smått i tiden framover, sier Gullord.

«Smånytt» vil ikke være plusset, noe som betyr at det er tilgjengelig både for abonnenter og ikke-abonnenter.