(Drammens Tidende)

Fossesholm var sober i sine forventninger før start. NRKs reporter stilte ikke uventet spørsmål om den store favoritten.

– Jeg skal gjøre mitt beste sånn at hun ikke havner altfor langt foran, men jeg kan vel innkassere seier til Johaug, jeg og, uttalte Fossesholm til NRK før start.

Sesongåpningen på Beitostølen ble ingen match for en Therese Johaug i kanonform. Langrennsdronningen vant enkelt søndagens 10 kilometer i fri stil.

Hun var i mål 36 sekunder foran Heidi Weng på 2.-plass. Helene Marie Fossesholm ble nummer tre, snaue 51 sekunder bak vinnertiden.

Vestfossingen var ikke superfornøyd med løpet.

– Skal jeg være helt ærlig, så var ikke dette som jeg hadde håpet på. Det var ikke dårlig, men jeg manglet litt futt i beina og den spruten i motbakken. Jeg stivna litt fortere og var litt dau, men det var på ingen måte dårlig, sier Fossesholm i et intervju med NRK etter målgang.

Dette er tredje år på rad at Johaug vinner begge rennene i Beito-åpningen.

– Hun blir vanskelig å slå i år, sa Weng til NRK før rennet.

Og vanskelig ble det. Johaug var dominerende fra start til slutt, og tok ledelsen allerede ved første passering med 12,2 sekunder. Hun så seg aldri tilbake og fortsatte å øke avstanden hele veien til mål.

Lørdag slo hun stortalentet og junioren Fossesholm med 58,9 sekunder i sesongens første distanserenn.

Neste helg starter vintersesongen for alvor. Da er verdenscupen i gang i finske Ruka. Sprint og to distanserenn står på programmet.

Tiril Liverud Knudsen gikk inn til en 17. plass, mens Caroline Madsen kom inn på 33. plass.