Gå til sidens hovedinnhold

Ny Mjøndalsbru må prioriteres foran ny bybru i Drammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv om ny bru kanskje ikke er den mest påkrevende investeringen for oss i Nedre Eiker, er det med stor undring man leser at det «gamle» bystyret i Drammen har besluttet at den nye storkommunen skal bruke hundrevis av millioner på ny bybru. Prislappen kan bli nærmere én milliard kroner før prosjektet er avsluttet.

Hvorfor ventet man ikke med en slik beslutning til det nye bystyret med medlemmer fra Svelvik og Nedre Eiker tiltrer?

Mjøndalsbrua er i alle fall vesentlig eldre og bare 4,1 meter bred og burde åpenbart vært gitt langt høyere prioritet enn ny bybru i Drammen.

en ivaretar overhodet ikke behovet for en fullverdig bru mellom Mjøndalen og Krokstadelva. På Mjøndalsbrua kan to små personbiler knapt møtes og bussene krever hele veibredden. Dette har medført trafikale problemer og nesten daglige skader på kjøretøyer i mange år for dem som våger seg utpå brua når det kommer motgående trafikk.

Bybrua i Drammen er 15 meter bred og har mer enn nok plass til gående, syklende og busser som møtes. Om brua trenger vedlikehold eller reparasjoner, er dette åpenbart noe kommunen bør ivareta innenfor sine driftsbudsjetter.

Den nye kommunen kan ikke påta seg å bygge ny bru bare fordi Bane NOR trenger 40 cm ekstra høyde over sine linjer. En ombygging av denne delen av brua må i sin helhet dekkes av Bane NOR.

Det Nye Drammen kan spare ved å gjennomføre tilstrekkelig vedlikehold på bybrua i stedet for nybygg, bør i sin helhet gå til å bygge ny Mjøndalsbru. Den eksisterende brua fra 1912 har vært fullstendig utdatert i årtier. Den gir elendig tilgjengelighet både for gående, syklende, vanlig biltrafikk og busser.

Nå må det nye bystyret omgjøre vedtaket og foreta riktige prioriteringer som tar hensyn til hele den nye kommunens behov. Det kan bli en god test på hvordan utkanten vil bli ivaretatt i den nye stor-kommunen.

Vil kjøttvekta avgjøre det meste?

Kommentarer til denne saken