Gå til sidens hovedinnhold

Ny MIF-nedtur – 13 strake uten seier

Det vil seg fortsatt ikke for MIF. Nå har bruntrøyene spilt 13 seriekamper på rad uten å vinne, og et nedrykk til 1. divisjon nærmer seg med stormskritt.

(Drammens Tidende)

TROMSØ: Mjøndalen kunne fått kontakt med Tromsø på tabellen med seier på Alfheim i fotballens eliteserie søndag kveld. Men det ble 1-0-tap. Nå er TIL på sikker plass ti poeng foran de brune.

Seiersmålet kom allerede etter elleve minutter en heading av Eric Kitolano. MIF prøvde å komme tilbake, men skapte altfor lite offensivt. Det var bare en liten trøst at det var fremgang etter 7-0-tapet borte for Haugesund sist.

– Det er ikke så lett å finne noen lyspunkter. I andre omgang hadde vi god kontroll defensivt, men totalt sett tapte vi for et bedre lag. Vi skapte veldig lite. Det er syltynt det vi gjør offensivt, sier MIF-trener Vegard Hansen til Discovery.

Med 13 seriekamper på rad uten seier ser det helsvart ut for Mjøndalen. Avstanden opp til Brann på kvalik (14. plass) økte fra fire til fem poeng - etter at bergenserne spilte uavgjort 3-3 mot Odd på bortebane senere på søndagskvelden.

Det er sju runder igjen. Onsdag skal MIF spille hjemme mot Kristiansund (kl. 18.00).

Dette var for øvrig første gang MIF tapte borte mot Tromsø siden 1987 – 34 år siden.

Dårlig start

Tromsø gikk rett i strupen på Mjøndalen og skapte noen farlige situasjoner etter dødballer i åpningsminuttene. MIF forsøkte å presse høyt, men lyktes ikke helt med det i innledningen.

Etter seks minutter var Tromsø uhyre nær ved å ta ledelsen. Stopper Daniel Janevski holdt på å styre ballen i eget nett etter et innlegg fra venstre, men MIF-keeper Idar Lysgård var med på notene og reddet bra på streken. Det var hektisk rundt de brunes sekstenmeter i denne perioden.

I det ellevte minutt gikk Tromsø ikke helt uventet opp i 1–0. Et innlegg fra høyre ble headet i mål av en umarkert Eric Kitolano. Der hang ikke Mjøndalen med i svingene, og markeringen var for svak.

Mjøndalen forsøkte nå å løfte spillet og skape noe offensivt. Det var noen tendenser til det, men i det første kvarteret ble rundet så hadde ikke MIF vært i nærheten av å true Tromsøs mål.

Da det akkurat var passert 20 minutters spill var TIL-spissen Runar Espejord millimeter fra å øke til 2–0. Espejord var fri foran mål, og skjøt like utenfor fra kort hold. MIF fortsatte å trøble nesten hver gang hjemmelaget kom inn i boksen.

MIF kom bedre med i spillet etter en rundt en halvtime, men fortsatt manglet det viktigste: Å skape noe foran Tromsø-målet. Fortsatt var det Tromsø som var klart farligst. Espejord knallet til fem minutter før pause, men Lysgård hadde en solid inngripen.

Idar Lysgård fortsatte å holde Mjøndalen inne i kampen med to glimrende redninger rett før pausesignalet.

Skapte for lite

Tromsø var også mest på hogget offensivt i starten på andre omgang, men kom ikke til noen store sjanser. Mjøndalen tilrev seg mer initiativ i spillet etter hvert, og igjen var det gode tendenser i mye av MIFs spill. Fortsatt manglet å få til noe konstruktivt på den siste tredjedelen.

Da det var spilt en time nærmet stadig Mjøndalen seg til noen gode muligheter.

I det 64. minutt var det nær Tromsø-scoring igjen. Ruben Yttergård Jenssen var fri og headet i god posisjon, men headingen gikk rett på keeper Lysgård som reddet greit.

Like etterpå fikk MIF-spiss Kent Håvard Eriksen seg en skikkelig smell i duell med TIL-keeper Jacob Karlstrøm, men kom seg opp på beina igjen.

Mjøndalen kom etter hvert til noen dødballer, men dessverre for bortelaget ble det ingenting ut av det. 75 minutters spill ble passert. Skulle MIF lyktes i å score på slutten?

Eriksen kom til en heading etter 78 minutter, men traff ikke skikkelig. MIF presset tidvis i sluttfasen. Det ble imidlertid for krampaktig da det skulle avsluttes.

Kampfakta Tromsø-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Tromsø-Mjøndalen 1-0 (1-0)

Alfheim stadion, 2201 tilskuere.

Mål: 1-0 Eric Kitolano (11).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Erik Stavås Skistad, Mjøndalen.

MIF (4-5-1): Idar Nordby Lysgård – Herman Kleppa, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Nikolas Walstad – Lars Olden Larsen, Stian Semb Aasmundsen, Isaac Twum, Erik Stavås Skistad (Benjamin Stokke fra 64.), Martin Rønning Ovenstad (Joackim Olsen Solberg fra 86.) – Kent Håvard Eriksen.

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Casper Øyvann (Anders Jenssen fra 74.), Christophe Psyché, Jostein Gundersen – Tomas Totland, Niklas Vesterlund – Sakarias Opsahl (Daniel Berntsen fra 89.), Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano – Runar Espejord (Zdenek Ondrásek fra 68.), August Mikkelsen (Ebiye Moses fra 90.).

Kommentarer til denne saken