Gå til sidens hovedinnhold

Ny hovedadkomst Åsen: Hvis du, som jeg, synes denne utbyggingsavtalen er uholdbar så vil jeg oppfordre deg til å legge inn en merknad

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nedre Eiker kommune og utbyggerne i Åsen har blitt enige om en utbyggingsavtale for NY HOVEDADKOMST ÅSEN. Denne avtalen går i korte trekk ut på at NY HOVEDADKOMST ÅSEN skal bygges halvferdig nå og fullføres om cirka 12–20 år. Resten av veien skal bygges da det er bygd 270 boliger/enheter i Åsen.

Det som IKKE skal bygges ut nå er: HELE SAGAVEIEN NED TIL ORKIDEHØGDA OG HAGATJERNVEIEN FRA RHODENSVINGEN/HARELABBEN OPP TIL BLOMSTERLIA. Disse strekningene vil fortsatt bruke de eksisterende gamle veiene. Det vil si at det vil fortsatt gå barn (og voksne) på den gamle uoversiktlige veien, Sagaveien er så smal og trang at bare tanken på å mangedoble biltettheten der er forferdelig.

Vi vil fortsatt ha de farlige utkjøringene til Hagatjernveien, men vi vil få en mangedobling i trafikken. Noen av disse påkjøringsveiene har i dag, spesielt vinterstid, en frisiktlinje lik null. Hvis vi tenker oss 100 nye boliger med 1,8 bil per bolig så har vi 180 biler. Hvis hver bil kjører 2–3 turer til Mjøndalen hver dag så vil vi få cirka 350–800 flere biler på veien i døgnet.

Det er forsiktig overslag på 100 boliger og resten av veien skal ikke bygges ut før der bygd 270 boliger. Hvor mange biler i døgnet vil det bli? Både på den gamle Hagatjernveien og Sagaveien vil dette bli kritisk. I tillegg vil det bli anleggstrafikk med store lastebiler og forskjellige håndverkere, denne anleggstrafikken vil vare helt til Åsen er ferdig utbygd.

Hvilke trafikksikkerhetsvurderinger har Nedre Eiker kommune foretatt for å inngå en slik avtale?

Hvis du, som jeg, synes denne utbyggingsavtalen er uholdbar så vil jeg oppfordre deg til å legge inn en merknad til utbyggingsavtalen til Nedre Eiker kommune. En merknad som sier «utbyggingsavtalen må avvises – hele Hovedadkomst Åsen må bygges!»

Hvis du sender en E-post så er adressen: post@nedre-eiker.kommune.no emnefeltet må merkes:

Merknad til forslag til utbyggingsavtale for reguleringsplan «Ny hovedadkomst Åsen»

Frist for merknad er: 7. april 2019

Hele planen ligger på hjemmesidene til Nedre Eiker kommune, her er en lenke:

https://www.nedre-eiker.kommune.no/kunngjoringer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-forslag-til-utbyggingsavtale-for-hovedadkomst-asen/

Kommentarer til denne saken