Tradjazzbandet Norsk Linie ble etablert i 1988, og er et utpreget liveband som trives godt med å underholde midt blant publikum. Førstkommende lørdag gjester de Lun Lørdag på Øvre Eiker bibliotek.

– Besetningen i bandet er den tradisjonelle fra 1920-tallet, med klarinett, trombone, trompet, banjo, tuba og trommer/vaskebrett. Bandet benytter ropert som sanganlegg. Dermed kan de opptre akustisk, det vil si uten noen annen form for lydanlegg. På den måten oppnås den virkelige originale «sounden» av et tradjazzband, skriver program- og kommunikasjonsansvarlig Lene Myrvold Velle i en pressemelding.

Norsk Linie har tilhold i Drammen, og underholder for det meste i Buskerud, Vestfold og Oslo. De har opplevd å være messeband i Frankfurt og har besøkt jazzfestivaler i utlandet, bl.a. i Beograd i 2014. Bandet besøker jazzklubber, bursdager, bryllup, firmafester og har også vært så heldige å få samarbeide med kor og korps i regionen.

På lørdag kommer de endelig til Hokksund og biblioteket ønsker velkommen til en hyggelig ettermiddagskonsert på Bibliotekscenen.

– Bibliotekbaren åpner klokken 15, mens konserten starter klokken 15:30. Billettprisen er på 200 kroner, informerer Myrvold Velle.