84 prosent sier at de kildesorterer jevnlig, ifølge Nationen.

Det er Kantar som har gjennomført spørreundersøkelsen for Grønt Punkt Norge. Målet er å finne ut hvilke klimatiltak nordmenn gjennomfører.

Administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge tror at folk sier at de er flinkere til å kildesortere enn det de egentlig er.

– Vi vet at bare en av tre plastemballasjer havner i plastinnsamlingen. Så selv de som sier at de kildesorterer, kan nok bli litt flinkere til å gjøre det systematisk, sier Røine.

Etter kildesortering er det å sende klær til gjenbruk det klimatiltaket som nordmenn flest utfører. 71 prosent svarer at de leverer klær og møbler til for eksempel Fretex.

I 2018 samlet Fretex inn 21.200 tonn klær, en økning fra 18.500 tonn året før.

27 prosent svarer at de spiser mindre kjøtt som et klimatiltak, mens 22 prosent sier at de kutter ned på flyreiser eller avstår fra dette.

Undersøkelsen viser imidlertid at det er forskjell i hvilke tiltak man er villig til å gjennomføre, avhengig av alder og om man har barn.

Unge uten barn er langt mer villige til å droppe bilen, spise mindre kjøtt og kjøpe brukt. Men heller ikke denne gruppen er spesielt villig til å kutte ut flyturen.

(©NTB)