Gå til sidens hovedinnhold

Ni nye smittetilfeller av delta

Drammen sykehus har screenet flere prøver for delta-varianten av koronaviruset.

De har nå avdekket ni nye smittetilfeller som skyldes denne.

- Dette er ikke nye smittetilfeller, men tilfeller hvor de positive koronatestene er undersøkt nærmere for å avklare om at det er deltavarianten som har forårsaket smitte. Og den bekreftelsen har vi nå fått i disse ni tilfellene, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Drammen kommune skriver videre i en pressemelding:

Av de ni personene som har fått påvist deltavariantene, har det i to av tilfellene ikke vært mulig å fastslå en sikker smittevei. Én person er nærkontakt av en kjent smittet i en annen kommune, og én er blitt smittet på reise i utlandet. De øvrige fem personene er nærkontakter av én av de smittede.

Alle som har fått påvist smitte siden sist mandag, har nå fått påvist deltavarianten. Det betyr at denne varianten kan være i ferd med å bli den dominerende i Drammen kommune allerede nå.

- Vi ønsker å holde spredningen av deltavarianten så langt nede som overhodet mulig. Denne virusvarianten har potensial til å gi større utbrudd, sier kommuneoverlegen.

Disse ni smittetilfellene tilhører fire separate smittekjeder. Ingen av dem har kobling til de to smittekjedene som forårsaket de første fem tilfellene av deltavarianten i Drammen kommune. Alle smittekjedene har en forbindelse ut av Drammen kommune, så det er ingen sikre tegn på at den første smittede i en enkelt smittekjede er blitt smittet i Drammen kommune.

LES OGSÅ:

Les også

Splittende meninger om Hokksunds «nye sentrum»

Les også

Fire eikværinger klare for OL i Tokyo: – Forbereder meg mye på varmen

Kommentarer til denne saken