Gå til sidens hovedinnhold

Glad i Nedre Eiker!

Artikkelen er over 4 år gammel

Dette er følelser og følelser må det være i ei så viktig sak for kommunen vår og dermed for alle.

Kommunereform Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser at Ja-folket for sammenslåing i Nedre Eiker, sier: Følelser mot fakta…. Hvilke fakta siktes det til ??

Er det ønskelista i «Din Stemme» brosjyren for Nedre Eiker som er fakta? Lista som sier at de 13 punktene som står der vil bli gjennomført i en ny større kommune?

Nå er vel situasjonen slik, at av de åtte kommunene som gjorde avtaler, så er det bare Svelvik og Drammen igjen.

De øvrige kommunene ønsker å samarbeide med andre, eller fortsette alene. Er det da lenger hold i denne lista??

Ei liste som i alle fall kan endres i et politisk møte, i den eventuelt nye større kommunen. Et politisk møte, der «Nedre Eikers» representanter vil være et lite mindretall. Hvor kommer så jafolkets absolutte tro på at en opplåning på 1-1,5milliarder kroner, er tilgjengelig for Nedre Eiker, i en kommune bestående av Svelvik, Drammen og Nedre Eiker?

Forskning viser at det er kostbart å drifte en større kommune. En kjent politiker, som jobbet med kommunereform tidligere, sa, «vi fant aldri stordriftsfordelen».

Svelvik har sine utfordringer, Drammen har sine og Nedre Eiker har sine, sammen får vi i forhold til forrige punkt, nye utfordringer. Tilsier dette at den nye større kommune vil drysse 1-1,5 milliarder over Nedre Eiker??

Jeg tror Ja-folket er i tiden for store ord og fett flesk!!

Glad i Nedre Eiker, ligger for min del i nærhet og tilgjengelighet! Jeg hadde ofte besøk på kontoret da jeg var ordfører. Det var innbyggere og det var ansatte. Noen av disse var opprinnelig fra Drammen. De sa at et slikt møte ville de ikke fått i Drammen.

Jeg veit ikke, men de sa at dørstokken til Drammens ledere var mye høyere enn i Nedre Eiker. Jeg veit hva jeg har, jeg veit ikke hva jeg får!! Det er gjennom folkeavstemmingen vi kan si hva vi vil!! Stem for et fortsatt Nedre Eiker, Godt valg!!!

LES OGSÅ:

Kjære foreldre i Nedre Eiker!  

Kommunereformen - min stemme  

Folkeavstemning i Nedre Eiker: Ja til en større kommune  

Møbelhandler´n går for Drammen

Kommunesammenslåing?  

Kommentarer til denne saken