Gå til sidens hovedinnhold

Norske kunder med nytt Tesla-søksmål

Artikkelen er over 3 år gammel

79 norske Tesla-eiere går til søksmål mot Tesla med krav om prisavslag på grunn av mangelfull markedsføring.

(Laagendalsposten)

Tesla Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, noe som etter hvert ble nedjustert til 469 hestekrefter av produsenten selv, ettersom batteriet ikke kunne levere nok strøm til at motorene yter maksimalt på veien. Bilene det er snakk om ble levert ut til kundene i 2015, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier advokat, Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik.

Han representerer de 79 saksøkerne. Disse kommer i tillegg til 38 andre Tesla-eiere, som Finansavisen skrev, går rettens vei mot elbilprodusenten høsten 2017.

I desember 2016 ble Tesla Motors Norway enige med 133 kunder som saksøkte selskapet fordi de mente bilen av typen Model S P85D ikke hadde de ytelsene den var markedsført med. Forliket ga Tesla-eierne 65.000 kroner i kontantbeløp, eller en kombinasjon av kontantbeløp, oppgradering av bilen eller forskjellige utstyrspakker.

Kommentarer til denne saken