Nedre Eiker legesenter skal jevnes med jorda og et leilighetskompleks på fem etasjer skal ta dens plass.

Det var lenge diskutert og spekulert i om Nedre Eiker legesenter skulle forbli i Nedre Tverrgate, slik det har vært i 50 år. I juni i fjor skrev Eikerbladet at utbygger håpet legene hadde lyst til å flytte inn i første etasje i deres nye bygg. Dersom alle brikkene falt på plass skulle Nbbo ordne midlertidige lokaler eller brakkekontorer i nærheten mens riving og bygging pågår.

Slik ble det ikke. Legekontoret skal nå flyttes ut av sentrum permanent.

LES OGSÅ: Farid har bodd i Norge i 14 år – nå blir han kastet ut

– Mye jobb

Bahram Kiani, daglig leder hos Nedre Eiker legesenter, forteller til Eikerbladet at de flytter kontorene førstkommende fredag.

– Vi holder åpent på fredag, så begynner flyttingen etter stengetid. Vi er derfor nødt til å holde stengt på mandag for å teste om ulike apparater og systemer fungerer som det skal, sier Kiani.

Den nye adressen til legekontoret blir Strandveien 39–41 i Mjøndalen. Kiani er storfornøyd med de nye lokalene kundene kan vente seg.

– Det blir veldig fint. Det er mye jobb, men vi gleder oss. Vi har vært med på å bestemme hvordan det skal bli under hele prosessen, så det blir nye og freshe lokaler. Vi har bygd om mye så vi får det som vi vil.

De har blant annet tatt taushetsplikten godt i betraktning og resepsjonen blir derfor innenfor et eget rom og avlukke, så ingen skal høre hva pasientene som henvender seg til resepsjonen sier.

Det er sju leger og rundt 8500 pasienter som blir med på flyttingen.

LES OGSÅ: Får naboblokkas søppel som nærmeste nabo: – Påvirker meg negativt

Permanent flytting

Etter 50 år i samme lokaler synes Kiani det blir rart å flytte.

– Det er masse historie i bygget, så det blir veldig spesielt.

Samtidig ser legen på det som nødvendig å flytte lokaler.

– Vi kunne ikke fortsette der vi var med tanke på vedlikehold og arbeid. Vi har ikke mulighet til å jobbe så mye som vi gjør og i tillegg ha ansvar for bygget slik det er i dag. Ventilasjonen er dårlig og strømprisene er skyhøye.

Han forteller videre at selv om det står nye lokaler ferdig i Nedre Tverrgate ferdige om noen år, så kommer de til å forbli i Strandveien i årene fremover.

– Det er fine lokaler og vi har fått det som vi ønsker, så der blir vi værende. Henning Bermingrud, som eier de nye lokalene, har vært ekstremt imøtekommende på alle punkter. Kommunen har også vært veldig behjelpelige i denne prosessen.

LES OGSÅ: Tok med 40 stykker på rundtur i Øvre Eiker: – Viktig for integrering

– Full forståelse

Tor Engebakken, utbyggingssjef for leilighetene som skal reises i Nedre Tverrgate forteller til Eikerbladet at det hadde vært fint å ha legene med videre.

– Vi har full forståelse for at de ikke ønsker å flytte to ganger. Skulle de ha flytta inn i lokaler i bygget her når det står ferdig, måtte de hatt midlertidige lokaler et annet sted, vi skjønner at det ikke er ønskelig.

Han forteller at det ikke er bestemt hva som kommer inn i næringslokalene i bygget enda.

– Vi begynner å rive i juli og gravearbeidene begynner i slutten av august, begynnelsen av september. Vi gleder oss til å få satt opp bygget i Mjøndalen og være med på utviklingen av sentrum. Jeg tror det er positivt for Mjøndalen at det bygges mye nytt. Jo flere som flytter inn i sentrum, jo større sjanse er det for mer liv og virksomhet, sier Engebakken.