Mytisk og humoristisk om kjærlighet

Slampoet Fredrik Høyer på "Fortellernatt" på Portåsen.

Slampoet Fredrik Høyer på "Fortellernatt" på Portåsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Slampoet Fredrik Høyer mistet seg selv, men imponerte kjæresten på Ikea. I Wildenveys eget rike fikk publikum servert suppe, musikk og historier. Om kjærlighet.

DEL

Kulturhælja i Nedre EikerI sene nattetimer lørdag kveld bruste det i kjærligheten, på Portåsen i Mjøndalen. I anledning Kulturhælja i Nedre Eiker inviterte arrangørene til «Fortellernatt». I ord og toner formidlet fortellere historier i magisk, mytisk og humoristisk form.

Forteller Torgrim Mellum Stene dro publikum inn i verden av safran og silke da han fortalte om «Kjøpmannens sønner». En usbekisk visdomsfortelling han fikk gjenfortalt under den brennhete solen i Tadsjikistan. Tonesatt av Jai Shankar og Rohini Sahajpal, med Wildenveys barndomshjem som kulisser.

-Dette er annerledes og veldig bra, skryter Camilla Mathisen, som sammen med Nina og Janne Gustavsen hadde tatt turen fra Krokstadelva og Solbergmoen.

-Det er første gangen vi er på Portåsen. Vi dro hit litt tilfeldig, men det er veldig fengende, sier Janne Gustavsen.

Fra det mytiske ble publikum med inn i mannsverdenen og Fredrik Høyers slampoesi om Ikea. En historie på rim om da han skulle imponere kjæresten Inger.

-Jeg skulle være litt mann, fortsatt snill og følsom med som veit hvor hammer´n er, for å si det sånn.

Til stor latter fra publikum ga slampoeten fra Drammen et innblikk i hvordan han mistet seg selv på Ikea.

Se bilder:

- Når du får en god historie, så bærer du den videre i hjertet ditt, forteller Elin Kjærvik Skomsøy.

Kulturkonsulenten og fortelleren åpnet kvelden med historien om Liam. Han sin største kjærlighet var til det og flettet kurver. Hun advarte også om kveldens rett, kjærlighetssuppe av Løpestikke.

-Den spises helt på eget ansvar. Ta en ekstra kikk på den du kom med, slik at du er sikker på er det er den samme som du går hjem med, spøkte hun.

To av dem som koste seg med både kjærlighetssuppa og fortellernatt på Portåsen, og som var sikker på at de ville gå sammen hjem,  var Leif og Aud Nilsen. Wildenvey-eksperten Leif likte det han både så, hørte og smakte.

-Dette er veldig flott, sa han.