Per Anton Rakkestad

GIKK BORT: Per Anton Rakkestad døde 22. november, 53 år gammel.

GIKK BORT: Per Anton Rakkestad døde 22. november, 53 år gammel.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MINNEORDMin gode venn, diskusjonspartner, politikerkollega og tidligere varaordfører Per Anton, har dessverre gått bort. Jeg husker best av alt Per Anton som en varm og inkluderende sjel. En som alltid satte andre foran seg selv. Jeg husker også alle samtalene våre om politikken vår, om folkene og om bygda vi var og er så glade i.

Per Anton Rakkestad var i forrige kommunestyreperiode fra 2011 til 2015 varaordfører for Høyre. I denne perioden var han medlem av formannskap og kommunestyre. Som varaordfører holdt Per Anton stø kurs og ledet partiet sammen med ordfører gjennom flere viktige saker. Både bygging og ferdigstillelse av Eikertun og Hokksund ungdomsskole var saker hvor Per Anton hadde klare og gode innspill, både på vegne av de eldre og de unge.

Også i andre saker bidro Per Anton med klokskap og perspektiver som er helt nødvendige når en er kommunestyrepolitiker. Per Anton var også opptatt av Øvre Eiker og han var opptatt av Skotselv. Stedet han bodde med sin familie sto hjertet hans nært. Når det var snakk om miljøgate, grendeutvalg, flerbrukshall eller kultursal kan jeg forsikre om at Per Anton forvaltet interessene til Skotselv på best mulig måte. Var det snakk om skole gjorde han hva han kunne for å sørge for at Skotselv fikk prioriteringen den fortjente, og han lyktes hver gang.

Per Anton var en meningens mann og han var rund og forståelsesfull. Han skapte diskusjoner samtidig som han sørget for glede, hygge og følelsen av å være inkludert. Sjokoladeplata han hadde med på møtene våre var populær, og den gesten sa på en enkel måte mye om hvordan Per Anton var der for alle andre. En liten oppmerksomhet, et vennlig smil, et lite hei, det kan bety mer enn man tenker over.

Det har tatt litt tid å fordøye dette. Når noen går bort slik som Per Anton har gjort så altfor tidlig, så setter man seg ned og tenker litt over livet. Nå etter noen dager kjenner jeg fortsatt på sorg, men mest av alt kjenner jeg på takknemligheten over deg Per Anton. Du var en alle tiders fyr!

Varm hilsen fra

Adrian Tollefsen, gruppeleder Øvre Eiker Høyre

Artikkeltags