Minneord Ingar Martin Temte

Ingar Martin Temte sovnet inn 7. desember 2019 .

Ingar Martin Temte sovnet inn 7. desember 2019 . Foto:

Av
DEL

MinneordEn Høvding har forlatt oss.

Ingar Martin Temte født 10. februar 1935 sovnet inn 7. desember 2019 i Nedre Eiker.

En bauta. En filantrop. En mann av hel ved. En mann av Gerhardsenskolen. En samfunnets mann, en som ga, ikke for å få takk, men for å kunne bidra. Bidra mot noe større enn seg selv.

Ingar satte sjøbein tidlig og seilte i tre-fire år, først som smører, så som elektriker. Han jobbet som elektriker hos Wilhelm Kolstad og senere i 24 som leder for Wessel kabelfabrikk i Drammen.

Han grunnla og drev Odin Kabelfabrikk. Senere ledet han attføringsbedriften Drammen Industrier – nå Enter. En bedrift som ga mange en ny start i arbeidslivet.

Ingar Temte var leder av Solberg Sportsklubb i mange år og var en drivende kraft i utviklingen av klubben og de lokaliteter som klubben har. Han ble æresmedlem i SSK for sitt arbeid i klubben.

Han var i 16 år styreformann for Fjerdingstad Trevare i Hokksund, hadde Styreverv i Kongsberg Tynnplate og Hot Nok as.

Ingar tok idrettsmerket 15 ganger som ga Idrettsstatuett.

Ingar Martin Temte ble 20. juli i 2015 hedret med Kongens Fortjenestemedalje.

Han var født og oppvokst i Solbergelva med arbeidsfolk på begge sider i familien. Hennum på morsida; Martinius og Hulda.

Han var gift med Svanhild Lysne og 8. august i fjor feiret de sine 60 år sammen.

Ingar Temte satt alltid på første rad; på baner og i saler - vinter som sommer. Han var engasjert i barn, barnebarn, svigerdøtre og sønner. Han var alltid til stede. Alltid generøst. Betingelsesløst.

Til sist står disse tre tilbake: tro håp og kjærlighet. Og størst av dem alle er kjærligheten. Til livet, til sine, til naturen. Til arbeidet. Til dugnaden. Til felleskapet. Til lokalsamfunnet. Til den svake. Til visjonene og til drømmene. Der lå styrken. I det fikk pappa, Ingar Martin Temte liv, mening og kjærlighet.

Din historie lever videre.

Rune

Artikkeltags