– Min første oppgave som lokal venstrepolitiker blir å bidra til en grønn og liberal økonomiplan

Kulturpolitikeren Herman Ekle Lund meldte seg meldte seg ut av MDG tidligere i sommer. Nå har han meldt seg inn i Venstre.

Kulturpolitikeren Herman Ekle Lund meldte seg meldte seg ut av MDG tidligere i sommer. Nå har han meldt seg inn i Venstre.

Av

Jeg har meldt meg inn i Venstre og er fra og med i dag en del av kommunestyregruppa til Venstre i Drammen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Aller først: Som jeg har understreket flere ganger tidligere så regner jeg meg fortsatt forpliktet til arbeidsprogrammet til Miljøpartiet De Grønne, som jeg ble valgt inn på. Det er mitt førende prinsipp.

Etter en nøye sammenstilling av de lokale partiprogrammene til Venstre og MDG så kan jeg imidlertid ikke se store politiske motsetninger som kan skape mange konflikter mellom programmene. Jeg ser derfor dette som både etisk forsvarlig og praktisk gjennomførbart.

Det har vært et spennende halvår som uavhengig politiker. Samtidig har jeg fått kjenne på kroppen at det er krevende å være enmannsgruppe. Det er utfordrende å rekke over alt som skjer uten et kollegium å spille ball med om avstemning i saker og om utvikling av ny politikk. Uten en gruppelederfunksjon er man også avhengig av ekstern koordinering.

Jeg ønsker å være best mulig orientert om alle saker i alle utvalg. Det innser jeg nå at ikke er fysisk mulig for en fritidspolitiker uten gruppekolleger å støtte seg på.

Derfor er jeg veldig glad for at gruppa til Venstre ønsket meg velkommen inn. Jeg ser fram til å bli gruppekollega med Anders Wengen og varaer!

Det er ingen hemmelighet at jeg var medlem av Venstre for en del år siden. Mitt sosialliberale grunnsyn har ikke endret seg siden den gang. Sånn sett føles dette på mange måter som å komme hjem.

Norsk og internasjonal politikk trenger sterkere sentrumskrefter – kanskje nå mer enn noensinne. Liberale rettigheter er under hardt press i stadig flere land. En av våre viktigste oppgaver som folkevalgte i 2020, kanskje den viktigste, er å stå opp for frihetene mange tar for gitt i en tid hvor stadig flere mister dem. Jeg mener at det moderne demokratiet har sovnet på vakt. Nå ser jeg på det som min plikt å heve stemmen for å få folk til å huske hvilke gaver det liberale grunnsynet gir oss – og å ta aktivt avstand mot det autoritære og totalitære.

Samtidig står vi ovenfor enorme natur- og klimautfordringer. Naturmangfoldet må restaureres og utslippene senkes. Disse problemene må løses i samarbeid med – ikke i konflikt med – friluftslivet og næringslivet.

Ingen av disse utfordringene kan imidlertid løses på bekostning av vår grunnoppgave: å bygge trygge og gode lokalsamfunn for innbyggerne. Jeg mener Venstres løsninger svarer godt til alle disse utfordringsbildene.

Det er med blandede følelser jeg bytter parti, og lukker døra til en flott bevegelse som jeg ikke forlot av politiske årsaker bak meg.

Nå gleder jeg meg uansett til å kunne ha fokus på politikk – og kun politikk – i overskuelig framtid.

Min første oppgave som lokal venstrepolitiker blir å bidra til en grønn og liberal økonomiplan for Drammen de neste fire årene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken