Gå til sidens hovedinnhold

MIF trenger en seier – møter Lillestrøm borte

Mjøndalen scorer i gjennomsnitt litt oftere enn de gjorde i fjor, og de slipper også inn færre mål. Men de klarer ikke vinne de jevne kampene. Sju poeng på åtte kamper peker derfor i samme retning som det gjorde forrige sesong. Da endte det i kvalifiseringskamper for å beholde plassen.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Søndag er det ny kamp for Mjøndalen i fotballens eliteserie – mot Lillestrøm på bortebane.

Åtte kamper, åtte mål og sju poeng. Det er de beinharde faktaene for Mjøndalen. Kun i serieåpningen borte mot Sandefjord har de maktet å score mer enn ett mål. Da ble det 3–0. Siden har de spilt 1–1 mot Kristiansund, Vålerenga og Strømsgodset, mens det ble 0–0 mot Molde. De tre tapene har endt 2 x 2–1 for Viking og Odd – pluss 2-0-nederlag for Bodø/Glimt.

– Vi forsvarer oss godt, da, sier Benjamin Stokke.

Spiss på laget som scorer nest færrest mål i eliteserien i øyeblikket. Kun Sarpsborg har scoret færre mål med sine sju. Verdt å merke seg er det at Kristiansund på 4. plass med sine 17 poeng også har scoret bare åtte mål og sluppet inn ni slik Mjøndalen også har. Forskjellen er at Kristiansund har klart å vippe fem av sine kamper til seier.
– Vi trener jo på å score mål på treningene, og vi får det til. Men nå er naturlig nok motstanderen på et lite annet nivå når vi spiller eliteseriekamper, forklarer Stokke

LES OGSÅ: – Vil aldri glemme denne kvelden

Ble byttet ut

Han har ett mål på samvittigheten så langt. Ledermålet borte mot Viking, men det ble 2-1-tap. Ellers har Martin Rønning Ovenstad (2), Tonny Brochmann, Ole Amund Sveen, Lars Olden Larsen og nå mot Odd, Shuaibu Ibrahim, scoret.

Da Mjøndalen satte inn en offensiv mot Odd torsdag etter å levert under pari i første omgang, var Stokke byttet ut. Da hadde han stort sett jobbet rundt midtstreken og et stykke inn på egen banehalvdel med å demme opp for Odd, og så fange opp baller forsvarerne klarerte ut.
Da han fikk ballen rettvendt, var det 60 meter til Sondre Rossbach i Odd-målet.

– Jeg skulle jo gjerne vært på banen da vi klarte å etablere et trykk etter pause, og fikk situasjoner innenfor deres 16-meter. Det er jo der jeg trives, og det var da det kom baller inn foran mål som jeg ønsker og lever for. Men det er slik vi spiller, der hele laget er med og forsvarer oss, og det koster krefter. Kanskje blir det for mange defensive oppgaver, og kanskje er jeg for pliktoppfyllende. Kanskje skulle jeg få lov til å stå igjen høyt der opp noen ganger så det ikke ble alle de lange løpene for å komme opp til motstandermålet, undrer Stokke.

Les også

Fra toppscorer til skadeplaget – nå skal Ibrahim tilbake

Mot Lillestrøm

Allerede søndag er det altså ny kamp for MIF. Da venter Lillestrøm på Åråsen (kl. 18.00).

MIF-trener Vegard Hansen har ikke fokus på at de brune har én dag færre imellom kampene (LSK spilte 1–1 mot Brann borte onsdag), og sier at han gleder seg til å ta med seg laget til en fantastisk naturgressmatte på Åråsen.

Hansen er strålende fornøyd med det defensive spillet så langt, men legger ikke skjul på det er langt mer å hente offensivt.

– Før sist runde tror jeg MIF var det laget som hadde sluppet til færrest målsjanser. Og målene mot Odd var det jo vi selv som lagde. Vi slipper inn svært få spillemål, og det er et godt grunnlag. Vi har tatt steg fra i fjor, og kommer til å ta flere poeng, kommenterer Hansen.

PS! MIF har ikke slått Lillestrøm på Åråsen siden 1992 (2-1), men har bare spilt to offisielle kamper på den arenaen siden. LSK vant 3–0 i 2015 og 3–2 i 2019.

Kommentarer til denne saken