(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Dermed er Mjøndalen-backen Meinhard Olsen ute for resten av sesongen i fotballens 1. divisjon.

Etter rundt fem minutters spill mot KFUM hjemme sist lørdag (2–2) gikk Meinhard Olsen ned for telling i duell med KFUMs Obilor Okeke – midt på banen ved sidelinja. Det virket ikke som noe spesielt stygt spill av Okeke, men det ble dømt frispark til bruntrøyene.

– Jeg synes det virket ganske ille med en gang. Da jeg falt hørte jeg en knekkelyd i det høyre kneet. Foten sto fast i bakken, og så fikk jeg en liten knuff. Jeg fikk vondt straks, fortalte Olsen til Drammens Tidende etter kampen.

LES OGSÅ: Frykter alvorlig skade: – Jeg er innstilt på det verste

La ut melding på Facebook

Den færøyske landslagsspilleren kom på krykker ut av garderoben. Han fryktet det verste, og etter å ha tatt MR-bilde tidligere i uka er det klart at 26-åringen har fått røket korsbåndet i det høyre kneet.

Torsdag la Olsen dette ut på sin Facebook-profil:

«Året i fjor gikk fint. Jeg hadde en god sesong og familien trivdes. Jeg var sikker på at i år ville være året der jeg virkelig tok fart. Jeg skulle ta det neste steget i min utvikling. Status er at jeg noen måneder inn i 2023 har operert tommel, hatt 2 influensa, mistet titalls treninger og nå har ødelagt kneet. Korsbåndet er røket og jeg må opereres. Nå venter en tøff, men også utviklende opptreningsperiode. Jeg vet at denne skaden kommer til at gi meg mulighet til å prioritere andre folk og ting, noe jeg kommer til å nyte godt av. Vi ses på banene i 2024, i en bedre og sterkere utgave

Minor setback, major comeback».

Olsen ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: Derfor vekker Sondre (16) oppsikt: – Det var gøy å høre

Flere på vei tilbake

– Uheldige Meinhard, som fikk den skaden mot «Kåffa». Det viste seg at det var alvorlig, så sesongen i år går nok for hans del. Veldig synd, sier MIFs sportssjef Bjørn Petter Ingebretsen i et intervju på Mjøndalen Fotballs facebookside torsdag.

Mjøndalen har hatt enorm skadetrøbbel i vår, og Olsens korsbåndsskade føyer seg inn i en lang rekke. Men BP opplyser i det samme facebook-intervjuet om at det er lysning i sikte. Han forteller at Ole Amund Sveen, Sondre Skogen og Syver Skaar Eriksen, som alle tre har vært ute med skade den siste tida, er tilbake i full trening. Den nevnte trioen skal, ifølge sportssjefen, være med i troppen til lørdagens bortekamp mot Bryne (15.00) – som du kan se direkte på dt.no.

Mathias Bringaker er etter rapportene også på god vei tilbake, mens det er litt lenger unna med Kristoffer Tokstad og Simon Appiah.

– Vi har fått flere skadde spillere tilbake, og fått bedre kvalitet på trening på grunn av det – fått opp antallet og kvaliteten. Så vi skal slå hardt fra oss fremover, uttaler BP offensivt.

LES OGSÅ: Gladmelding for MIF: – Men dette er overhodet ingen hvilepute