Lørdag braker det løs igjen. Fotballen ruller og vi tror at den ruller Mjøndalens vei i år. Denne gangen blir det ikke en gjestevisitt blant de ypperste lagene i Norge. I år overlever MIF, om ikke med god margin, så blir det stor nok poengfangst til at de holder seg i eliteserien.

Vi tror på Mjøndalen. Vi nekter å tro på VG, Nettavisen og sportsbibelen.com som alle tipper Mjøndalen rett ned i OBOS-ligaen igjen. Vi tror ikke de vinner og forstår at bettingselskapet NordicBet gir deg 200 ganger pengene tilbake om så skulle skje. Men, ingen forventer at MIF vinner, de trenger heller ikke det. Likevel er det ingen katastrofe om Eikerbladets tips ikke slår til og de skulle rykke ned. Det er likevel trist.

MIF har et budsjett på knapt 40 millioner kroner; halvparten av det Strømsgodset har. Vi tror likevel at laget fra Drammen vil være nærmere nedrykk i år enn Mjøndalen. Godset kan fort havne på kvalikplassen, og Mjøndalen kommer til å gjøre det bedre enn det. En 8. plass til de brune er vårt tips.

Halvparten av de 16 lagene i toppdivisjonen havner i nedrykksstriden. Tromsø, Bodø Glimt, Ranheim, Lillestrøm, Stabæk, Viking, Strømsgodset og Mjøndalen vil alle ende på den nedre halvdelen av tabellen når siste spark er gjort.

Grunnen til at Mjøndalen holder seg er at de har et godt innarbeidet kollektiv. Spillere som jobber for hverandre i hver eneste duell, og som alltid vil vinne andreballen. Keeperproblematikken har vært en reell bekymring, men vi håper og tror at de får orden på det. MIF er som alle andre selvfølgelig avhengig av flyt, og at de ikke får et skademareritt på sentrale spillere. De har en bredere og bedre tropp enn på mange år, og det skal være godt nok.

Det er ikke noe spesielt for Mjøndalen, men det er få spillere med lokalt blod i årene i troppen. Vi vet at akademiet i klubben jobber for å skolere nye talenter til spill på a-laget, og vi håper noen av dem klarer å ta de siste skrittene. Uansett om det er innkjøpte spillere så er alle i brunt. Still opp på stadion, hei og gi våre lokale ballhelter den støtten de fortjener.

Mjøndalen ender på 8. plass. Strømsgodset på kvalik.