MIF jakter på ny seier – men skal ut i tøff bortekamp

Nedrykkstruede MIF fikk en stor opptur ved å slå erkerival SIF 3–0 i Ælv Classico i forrige runde, men det trengs mer for å redde plassen.

DEL

(Drammens Tidende) MJØNDALEN: Søndag kveld (kl. 18.00) venter en tøff bortekamp mot Kristiansund (6. plass). Slik stiller Mjøndalen (4-3-3):

Sosha Makani - Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes - Ole Amund Sveen, Isaac Twum, Tonny Brochmann - Stian Aasmundsen, Sondre Liseth, Fredrik Brustad.

Christian Gaustad er skadet og ikke i troppen.

Det er seks serierunder igjen i fotballens eliteserie og Mjøndalen ligger fortsatt på nedrykksplass – til tross for triumfen mot Godset. MIF har to poeng opp til Start på kvalikplassen, og forspranget til nabo SIF på sikker plass er fire poeng.

Etter flere svake perioder med lange tapsrekker er bruntrøyene på gang med to seire på de fire siste kampene.

Mjøndalen hadde lenge et meget godt tak på Kristiansund, og sto med sju strake kamper uten tap mot KBK fra 2013 til 2019. Men i fjor snudde det - egentlig da eks SIF- og MIF-spiller Amahl Pellegrino kom til klubben. «Pelle» scoret da Kristiansund knuste de brune 4–0 på Nordmøre i fjor, og drammenseren også kom også på scoringslisten da eikværingene ble slått 2–1 på Consto Arena i sommer.

Kan MIF slå tilbake nå og ta en sterk borteseier? Eller senker eliteseriens toppscorer Pellegrino Buskerud-laget igjen?

- Det var godt å få de poengene, og den selvtilliten, etter seieren mot Godset. Men vi tygget ikke lenge på den karamellen. Vi har fått jobbet godt og hardt i disse to treningsukene, og tror at vi er gode nok til å få oss med noe i Kristiansund. Det ser veldig bra ut, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han har hatt Pellegrino i MIF, og er selvfølgelig klar over hans sterke egenskaper.

- Ja, vi må nekte "Pelle" å få de rommene der han kan benytte sine kvaliteter, kommenterer Hansen.

MIF må spille uten Martin Rønning Ovenstad som pådro seg sitt fjerde gule kort mot SIF, og midtbanespilleren må dermed sone karantene.

MOT KRISTIANSUND: MIF og Sondre Solholm Johansen (t.h.) møter Kristiansund borte søndag. Her fra kampen på Consto Arena i sommer som endte 2-1 til KBK.

MOT KRISTIANSUND: MIF og Sondre Solholm Johansen (t.h.) møter Kristiansund borte søndag. Her fra kampen på Consto Arena i sommer som endte 2-1 til KBK. Foto:

LES OGSÅ: Her legges MIFs historie i en gruve på Svalbard

LES OGSÅ: Eliteserie-ekspert vurderer SIF og MIF i nedrykksstriden: – Det blir et drama

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken