Gå til sidens hovedinnhold

MIF jakter ny seier mot Haugesund

MIF slo Haugesund 3–0 på hjemmebane i juli. Siden har de brune spilt elleve seriekamper på rad uten seier. Nå er Haugesund motstander igjen.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Mjøndalen ligger dønn sist i fotballens eliteserie ni runder før slutt, og har bare vunnet to av 21 seriekamper. Men det er blitt hele ni uavgjort. Søndag er Haugesund motstander på bortebane (kl. 17.00). Det store spørsmålet er om MIF kan makte å slå FKH igjen, som er det laget bruntrøyene sist slo i Eliteserien.

10. juli vant MIF med solide 3–0 hjemme på Consto Arena over Haugesund, etter mål av Martin Rønning Ovenstad, Syver Skaar Eriksen og Markus Nakkim. Siden er det altså blitt hele elleve matcher på rad uten trepoenger.

Toget for å henge med i bunnsjiktet på tabellen har begynt å gå med tanke på Mjøndalens sjanse til å redde plassen tredje året på rad. MIF er tre poeng bak Brann på kvalik (14. plass), og det er sju poeng opp til Tromsø på sikker plass. De brune er derfor nødt til å komme på vinnersporet rimelig kjapt.

Statistikken mot Haugesund er i alle fall positiv for MIFs del. Det er et lag Vegard Hansens menn sjelden taper mot i seriesammenheng. Fasiten på sju kamper i Eliteserien siden 2015 er bare ett nederlag, og det kom på hjemmebane i 2019. De tre siste oppgjørene på Haugesund stadion er endt uavgjort.

I fjor ble det voldsomt drama borte mot Haugesund. Mjøndalen ledet 1–0 etter mål av Sondre Liseth, som nå spiller for FKH. I det 79. minutt ble MIF-keeper Sosha Makani utvist, som mange mente var feilaktig. Før det trodde MIF de fikk straffe/frispark etter en felling av Liseth, men sistnevnte ble i stedet tildelt gult kort for filming etter ville protester. Haugesund presset på med én mann mer på banen og utlignet til 1–1 to minutter før slutt.

Blir det like mye drama denne gangen?

Hos Mjøndalen soner midtbanespiller Albin Sporrong karantene etter å ha fått rødt kort mot Brann sist. Spissen Benjamin Stokke har vært ute med skade i det siste, men skal etter rapportene være tilbake i trening igjen.

Her er MIFs lag, sannsynlig 3-5-2: Sosha Makani – Sivert Øverby, Markus Nakkim, Joackim Olsen Solberg – Herman Kleppa, Erik Stavås Skistad, Isaac Twum, Ole Amund Sveen, Nikolas Walstad – Christian Gauseth, Kent Håvard Eriksen.

LES OGSÅ: Stian (31) byttet ut guttekollektivet med drømmedama: – Han hadde med seg lenestol og gitar. Alt fikk plass i golfen

Les også

– Vegard Hansen hentet meg og gjorde meg voksen

Kommentarer til denne saken