Gå til sidens hovedinnhold

MIF i tøff bortekamp

Etter seier i seriestarten er det blitt fem strake kamper uten trepoenger for MIF. Bruntrøyene trenger å komme på vinnersporet igjen.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Torsdag skal MIF ut i en tøff bortekamp mot tabelltreer Kristiansund (kl. 18.00).

Dette er laget som starter for de brune: Sosha Makani, William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Christian Gauseth, Stian Semb Aasmundsen, Ole Amund Sveen, Lars Olden Larsen, Martin Rønning Ovenstad, Benjamin Stokke.

Mjøndalen fikk en pangåpning i fotballens eliteserie 2021 ved å slå Sandefjord 3–0 på bortebane. Siden er det blitt null seire – tre uavgjort og to tap. Nå skal det sies at MIF har møtt et knippe antatte topplag, og hjemme på Consto Arena har de brune fremstått som solide etter tre uavgjorte kamper. Mot medaljekandidatene Vålerenga (1–1) og Molde (0-0), og i Ælv Classico mot Strømsgodset (1-1). På bortebane er det blitt to tap etter triumfen i Sandefjord – mot Bodø/Glimt (2–0) og Viking (2-1).

Nå venter altså en ny bortekamp, og det mot Kristiansund som per nå er plassert i tetsjiktet. Mjøndalen hadde lenge et godt tak på Kristiansund, og sto uten tap mot KBK på fire kamper i 1. divisjon fra 2013 til 2016. Men i møtene i Eliteserien er det gått verre. MIF står med tre strake tap mot laget fra Nordmøre – i fjor ble det 1-0-nederlag på Kristiansund stadion.

Sist gang MIF vant over Kristiansund var på bortebane i 2016 (1. divisjon). Michael Stilson og Jonathan Lindseth sto for gjestenes scoringer.

Bruntrøyenes Stian Semb Aasmundsen og Benjamin Stokke har for øvrig tidligere spilt for Kristiansund. Begge møter gamleklubben torsdag. Stokke fikk for øvrig sitt gjennombrudd som eliteseriespiller KBK i 2017–2018.

LES OGSÅ: Sparte drømmemålet til etter pause for å få feiret med familien

Kommentarer til denne saken