Gå til sidens hovedinnhold

MIF i tøff bortekamp – møter gulljagende Molde

MIF er nødt å komme i gang med å vinne fotballkamper dersom eliteserieplassen skal reddes. Men å ta poeng borte mot topplaget Molde på bortebane er ikke lett.

MJØNDALEN: Bunnlaget Mjøndalen møter et gulljagende Molde-lag på Aker Stadion i fotballens eliteserie søndag kveld (kl. 18.00).

MIF sliter med å vinne kamper i årets seriespill. Det er bare blitt to seire på 17 kamper – sju uavgjort og åtte tap. Bruntrøyene har spilt uavgjort mest av alle. Det er også blitt uavgjort i de tre siste bortekampene.

Mjøndalen ligger på kvalikplassen 13 runder før slutt med 13 poeng og trenger sårt trepoengere, men et poeng på en så vanskelig bortebane som Molde vil være et godt resultat. Molde har kun én seier på de fire siste seriekampene, men det er på bortebane moldenserne har slitt. Hjemme på Aker har laget fem strake seire.

Historisk sett så sliter også Mjøndalen i Molde, selv om eikværingene har tapt knepent de to siste årene. I fjor hadde MIF muligheten til å utligne til 2–2 på slutten, men kaptein Christian Gauseth misset på straffespark. Med Vegard Hansen som trener har MIF tapt fem ganger på rad borte mot Molde siden 2013 – tre seriekamper og to cupkamper.

Kun én gang i nyere tid har Mjøndalen vunnet en seriekamp i rosenes by. Det var tilbake i 1975 da de brune vant 2–0 i Eliteserien etter mål av Tommy Olsen og Boye Skistad.

MIF hentet backen Herman Kleppa (Raufoss) og den svenske stopperen Daniel Janevski (Degerfors) rett før overgangsvinduet stengte. Begge får sin debut mot Molde.

MIFs lag (4-3-3): Sosha Makani – Herman Kleppa, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Nikolas Walstad – Isaac Twum, Albin Sporrong, Lars Olden Larsen – Ole Amund Sveen, Martin Rønning Ovenstad, Kent Håvard Eriksen.

Kapteinen Christian Gauseth er etter rapportene ute med et ømt kne. Han er ikke i troppen.

PS! MIF spilte 0–0 hjemme mot Molde i vårsesongen.

LES OGSÅ: Jokke (32) er usikker på fremtiden: – Å legge opp virker fjernt

Kommentarer til denne saken