Gå til sidens hovedinnhold

MIF gikk på tidenes største tap i Eliteserien – et synkende skip

MIF skulle angripe mot Haugesund for å jakte på den første trepoengeren siden juli. Men bruntrøyene glemte å forsvare seg så det ut til, og gikk på klubbens største tap i Eliteserien i moderne tid.

(Drammens Tidende)

HAUGESUND: Kampen var i realiteten avgjort etter første omgang. Da sto det 4–0 til Haugesund etter til tider elendig forsvarsspill. Det endte 7–0 i eliteseriekampen i fotball på Haugesund Sparebank Arena søndag kveld.

MIF hadde den første store sjansen i kampen, men misset den. Bortelaget hang godt med til det raknet i første omgangs andre halvdel. FKH-spissen Alioune «Badou» Ndour herjet med Vegard Hansens menn og scoret hat trick på 19 minutter før hvilen.

MIF gikk på tidenes største tap i Eliteserien – i moderne tid (etter 1963 da dagens seriesystem oppsto). Bruntrøyene har gått på femmålstap på øverste nivå flere ganger, men har aldri tapt med seks mål. Det skjedde i Haugesund søndag.

– Dette er lavmål, og hører ikke noensteds hjemme. Bare å beklage. Det er pinlig, og for svak prestasjon, er noe av det MIF-stopper Markus Nakkim til sa til Discovery.

Her er MIFs største tap i Eliteserien før braktapet for Haugesund:

2020: Odd-MIF 6–1.

1985: Lillestrøm-MIF 6–1.

1983: MIF-Start 0–5.

1979: HamKam-MIF 6–1.

1977: Start-MIF 5–0.

Etter rapportene var sist gang slapp inn sju mål i en kamp på øverste nivå i 1948. Da det ble 7-0-tap for Sandaker i Hovedserien.

Se høydepunktene fra kampen her:

Det ble en flau affære for Mjøndalen mot Haugesund søndag. Til slutt lå det syv baller i nettet bak Sosha Makani. Se høydepunktene her!

Mjøndalen på sisteplass ser ut som et synkende skip i Eliteserien. De brune har nå spilt tolv seriekamper på rad uten seier, og avstanden til lagene foran øker for hver runde. Sjansen til å redde plassen er der ennå, men håpet svekkes mer og mer fra uke til uke.

MIF-trener Vegard Hansen fikk kjapt spørsmål om sin egen fremtid som hovedtrener etter kampen:

– Å tape 7–0 er flaut og veldig vondt. Vi får ta en prat i kveld, og finne ut hva vi gjør videre. Jeg skjønner at spørsmålet om min rolle kommer etter et sånt tap. Det har ikke jeg fokus på, og et kompetent styret tar seg av det, sa Hansen til TV-kanalen.

Full sprekk

Mjøndalen gikk rett i angrep, og allerede etter et drøyt minutt ble spissen Kent Håvard Eriksen spilt alene igjennom av Christian Gauseth. Dessverre for MIF gikk avslutningen rett på Haugesund-keeper Egil Selvik. Ellers var åpningen preget av mye rotete spill fra begge lag. Gjestene presset høyt og prøvde å stresse Haugesund.

Inn mot det første kvarteret skjedde det svært lite foran målene. Haugesund kom til et par dødballer det ikke ble noe ut av. Mjøndalen kom ikke med mange nok folk i angrep til å true vertenes mål, selv om det tidvis var gode tendenser.

Haugesund sørget for kaos i MIF-forsvaret ved om lag halvspilt omgang, men de brune fikk med nød og neppe avverget to ganger. På en påfølgende corner kom keeper Sosha Makani på halvdistanse og Benjamin Tiedemann Hansen headet i mål – og 1–0 til vestlendingene. Det skjedde etter 22 minutter.

Dette var noen skjebnesvangre minutter for Mjøndalen. Ikke lenge etterpå sto det 2–0 etter at Alioune «Badou» Ndour headet sterkt i mål etter et innlegg fra høyre. Dermed hadde Haugesund scoret på lagets to første målsjanser.

Mjøndalen forsøkte å slå hardt tilbake, og fikk til et par gode angrep. Men det ble bare nesten. Da var det nær 3–0 til FKH i stedet etter en kontring. Eks MIF-spiller Sondre Liseth skjøt over fra god posisjon.

Alioune Ndour gjorde vondt til verre for Mjøndalen fem minutter før pause. Det var altfor åpent i MIF-forsvaret, og FKH-spissen fikk god tid til å knallet ballen i det nærmeste hjørnet – og 3–0.

Badou ga seg ikke. Feil ble gjort i MIF-forsvaret rett før omgangen var slutt. Senegaleseren lot seg ikke be to ganger og dunket inn 4–0. En katastrofal omgang for se brune.

Kampen avgjort

De siste 45 minuttene ble en transportetappe. Til Discovery uttalte trener Vegard Hansen at det blant annet gjaldt å komme igjennom matchen med æren i behold. Om det var mulig, og det var det ikke ville det vise seg.

Mjøndalen så i hvert fall til dels friske ut det første kvarteret av andre omgang, og luktet på en redusering. Det ble skapt et knippe halvsjanser.

Som i første omgang scoret Haugesund etter drøyt halvspilt omgang. Martin Samuelsen var plutselig igjennom etter 69 minutter, og plasserte inn 5–0 bak Makani.

I det 81. minutt la innbytter Alexander Søderlund på til 6-0, og det var bare pinlig for eikværingene. Og det ble ikke akkurat bedre da samme mann sørget for 7–0 rett etterpå.

Kampfakta Haugesund-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Haugesund-Mjøndalen 7-0 (4-0)

Haugesund Sparebank Arena, 4.278 tilskuere

Mål: Mål: 1-0 Benjamin Tiedemann Hansen (22), 2-0 Alioune Ndour (26), 3-0 Ndour (40), 4-0 Ndour (45), 5-0 Martin Samuelsen (69), 6-0 Alexander Søderlund (81), 7-0 Søderlund (85).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Ulrik Fredriksen, Haugesund, Christian Gauseth, Mjøndalen.

MIF (3-2-3-2): Sosha Makani – Sivert Øverby (Martin Rønning Ovenstad fra 46.), Markus Nakkim, Nikolas Walstad (Lars Olden Larsen fra 46.) – Herman Kleppa (Syver Skaar Eriksen fra 46.), Joackim Olsen Solberg – Isaac Twum (Magnus Bækken fra 78.), Christian Gauseth (Stian Semb Aasmundsen fra 68.), Erik Stavås Skistad – Kent Håvard Eriksen, Ole Amund Sveen.

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Ulrik Fredriksen, Anders Bloch Bærtelsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen (Alexander Stølås fra 78.) – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård (Mads Sande fra 83.), Sondre Liseth (Torje Naustdal fra 70.) – Niklas Sandberg, Martin Samuelsen (Alexander Søderlund fra 71.), Alioune Ndour (Kristoffer Velde fra 78.).

Kommentarer til denne saken