(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Det endte 2–1 til Mjøndalen over Solberg i et tett og intens eliteseriekamp på Vassenga 2. juledag. Dette var altså MIFs første seier i juleduellen på 16 år. SSK sto med hele 15 strake seire siden 2005.

Mjøndalen brøt altså Solberg-forbannelsen på høytidsdagen, men det så ikke slik ut ved pause. Selv om det kun sto 1–0 til SSK, etter en tidlig Kristian Hagen-scoring. Men MIF slo tilbake i andre omgang etter et straffemål av Ola Vigdal etter fem minutter. Og i det 76. minutt ble den nye russeren Dmitrii Osokin matchvinner.

I sluttminuttene ble det drama da Solberg jaktet utligning, men Mjøndalen ryddet unna og kunne juble for 2. juledag-triumf. På grunn av smittevernreglene ble det kun sluppet inn 100 tilskuere, men det var likevel en fin ramme rundt oppgjøret.

Med seieren så passerte også Mjøndalen (4. plass) Solberg (5. plass) på tabellen etter ti runder.

For mjøndølingen Ola Vigdal ble det spesielt. Han scoret på straffe, og fikk endelig oppleve en seier i prestisjekampen. 21-åringen var bare fem år i 2005 da de brune sist vant denne matchen. Han spilte selvsagt ikke da, men har vært MIF-patriot hele livet.


LES OGSÅ: De åpner dørene for russerne: – Det er mye ansvar og masse klesvask

– På tide at vi vant

– Jeg var sikkert på kampen, men jeg husker det ikke. Det er ganske lenge siden. På tide at vi vant. Tidligere år har vi manglet det siste lille kneppet 2. juledag, sier Ola og smiler.

– Hva betyr dette for deg og MIF Bandy?

– Dette betyr utrolig mye. Det er en spesiell kamp – mot Solberg 2. juledag. Ingen tvil om det. Veldig deilig å kunne ta seieren i dag. Vi kom ut i andre omgang med mye høyere tempo, og satte mer preg på kampen.

Selv uten toppscoreren Alexander Serov, som sitter i korona-karantene, maktet MIF å snu oppgjøret etter avbrekket.

Solberg var mest på hogget i de første minuttene, og allerede etter drøyt tre minutter tok SSK ledelsen 1–0. Kristian Hagen sendte i vei et langskudd som gikk via MIF-keeper William Falch og i mål.

Etter dette hadde Solberg best ball og kom til noen store sjanser som målvakt Falch fikk avverget. Mjøndalen kom på noen farlige angrep, men lyktes ikke å skape mye mot et godt SSK-forsvar.

Det ble en sjansefattig omgang som ebbet ut med fortjent 1–0 til bortelaget.

LES OGSÅ: Marte (21) fikk sjokkbeskjed rett før jul: – Kan ikke beskrive hvor kjipt dette er

Osokin avgjorde

I andre omgang skulle det raskt bli balanse i regnskapet. Mjøndalen fikk straffeslag etter bare noen minutter. Ola Vigdal scoret etter et ballen lurte seg inn i mål. Dermed 1–1 etter 50 minutter.

Nå vippet kampen skikkelig. Spillet bølget fram og tilbake, og den neste scoringen skulle bli viktig.

Avgjørelsen kom etter 76 minutter. Eirik Aaslid prøvde å komme seg igjennom Solberg-forsvaret. Dmitrii Osokin overtok og avsluttet bra med et rapt skudd oppe i nettaket. Russeren ble dermed matchvinner i hans første 2. juledag-derby.

På slutten presset Solberg hardt på for å utligne, mens MIF var farlige på kontringer. Vertenes målvakt Wiliam Falch ble en matchhelt på tampen med flere fine redninger.

– Vi var veldig misfornøyde med første omgang, selv om vi lå under med bare 1–0. Så gjorde vi en fantastisk andre omgang. Da sto vi opp, og jeg må nevne junioren Eirik Andersen her som spilte strålende spesielt defensivt. Det at vi også vant uten Serov gjør prestasjonen enda sterkere, uttaler MIF-trener Bent Gommerud.

Det står nå 19–16 til Solberg i antall seire i 2. juledag-kamper gjennom alle tider.

Ellers gjorde Patrik Døhlen Holm comeback for MIF. Han har spilt for Konnerud i 1. divisjon tidligere i sesongen.

For Solberg ble det en skuffende dag.

– Jeg synes vi var veldig dårlige i andre omgang. Da manglet vi trøkk og presisjon i spillet vårt. Da var MIF bedre enn oss, sier SSK-trener Thomas Moen.

Drammen Bandy (3. plass) slo bunnlaget Skeid 8–3 på bortebane 2. juledag. Even Thiseth 2, Mathias Farnes 2, Morten Engen, Fredrik Woll Andersen, Andreas Sletta og Filip Guul Green scoret for Drammen.

Bildeserie

Disse var på 2. juledag-oppgjøret

Kampfakta Mjøndalen-Solberg

Bandy. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Solberg 2-1 (0-1)

Vassenga, 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Kristian Hagen (4), 1-1 Ola Vigdal, straffe (50), 2-1 Dmitrii Osokin (76).

Dommere: Christian Førde, Anders J. Mikkelsen og Sebastian Solberg.

Utvisninger: MIF 20 min., SSK ingen.