Stem på folk du stoler på!

Tor Horgen Ellingsen.

Tor Horgen Ellingsen.

Av

Husk hvor lite valgløftene var verdt i 2015

DEL

MeningerDet er med stor undring man ser at flere av de samme politikerne, som både neglisjerte innbyggerne og ga blaffen i egne valgløfter i 2015, på nytt oversvømmer oss med valgflesk og fagre løfter.

Paradokset er at mange av de fremste kandidatene, på flere partilister til det kommende valget, faktisk er de samme som, med hånden på Nedre Eiker-rattet, kjørte kommuneøkonomien i grøfta gjennom flere perioder. Når nye rammebetingelser endelig førte til at økonomien var i stor framgang fra 2016, valgte de samme personene å legge ned hele kommunen.

At valgløfter er null verdt, har i hvert fall Nedre Eikers innbyggere smertelig erfart. Nå har du sjansen til å vise din avsky over måten kommunen vår ble lagt ned på ved å stemme på personer du tror du kan stole på, og ikke nødvendigvis partier.

Høyres Nedre Eiker-representanter reiser rundt med «VI TROR PÅ DRAMMEN»-plakater og Aps ordførerkandidat lover å sørge for flere heltidsstillinger. Dette har AP aldri vært i nærheten av å få til i løpet av alle de periodene de har hatt flertall og styringen i kommunen vår. I store, fattige Drammen skal hun få til det hun aldri oppnådde som politiker i Nedre Eiker.

Vi trenger lojale og lyttende politikere. Folk som først og fremst ivaretar alle innbyggernes interesser og bidrar til å skape optimale levevilkår for folk i alle aldre, i alle deler av den nye kommunen.

Det vil åpenbart bli en voldsom kamp om midlene og knallharde prioriteringer. Den nye kommunen vil ikke få bedre inntektsgrunnlag eller rammebetingelser enn hva de tre kommunene disponerer samlet i dag.

Utfordringen er at Drammen har høyere driftsutgifter enn Nedre Eiker og Svelvik, samtidig som man bygger opp en voldsom administrasjon med 60 % flere direktører enn tidligere. Dette må nødvendigvis føre til mindre penger til alle formål.

Vi bør bidra med stemmer til de som ivaretar innbyggerne og som ikke er opptatt av egne posisjoner og fordeler. Nedre Eiker trenger spesielt folk som ivaretar bygdas innbyggere i stor-kommunen hvor vi bare utgjør 25 % av befolkningen.

Husk at kjøttvekta avgjør i svært mange saker.

Artikkeltags