Senterpartiet er et selvstendig alternativ som vil utgjøre en forskjell

Morten Halvorsen er 7.-kandidat for Senterpartiet i Øvre Eiker

Morten Halvorsen er 7.-kandidat for Senterpartiet i Øvre Eiker Foto:

Av
DEL

MeningerNår man ser «Eikerdebatten» synes det som om det små forskjeller mellom partiene. Sp er tilfreds med å ha (tilsynelatende) full støtte i alle partier for at vi skal fortsette som egen kommune .....

Det er derimot en reel forskjell i synet på eiendomsskatt, der Sp har programfestet et klart nei i kommende periode. Vi mener at utfordringene i kommunen må kunne løses med andre midler enn å skrive ut en skatt som er svært usosial og vil ramme huseiere med svak inntekt særlig hardt.

Sp har sine historiske røtter i primærnæringene, der hardt arbeid, nøysomhet og fokus på verdiskaping er en vesentlig del av kulturen.

Med et styrket Sp – og en ordførerkandidat som allerede er utropt til» folkets favoritt» – vil disse holdningene sette et sterkere preg på politikken i Øvre Eiker, spesielt i en krevende økonomisk situasjon med store investeringer i skolesektoren som kommer om få år.

Verdiskaping i en kommune skjer (eksempelvis) der læreren møter eleven, der pleieren møter pasienten og der saksbehandlere møter en byggesøknad med en rask og korrekt behandling.

Politikerne må ta et tydelig ledelsesansvar, der alle aktiviteter, prosesser og budsjetter blir vurdert opp mot kjerneaktiviteten: Verdiskapningen for innbyggerne.

En konsekvens er prioriteringer, der noen aktiviteter vil bli valgt bort, og at det er» god styring» som er gjennomgangsmelodien- ideologiske eksperimenter har man rett og slett ikke råd til.

Et annet (blant mange) områder Sp vil utgjøre en klar forskjell er eierskapsutøvelsen i våre virksomheter. Både Eiker Eiendomsutvikling og E-verket har vært gjennom» nær døden» situasjoner. Og selv om nye styrer /ledelser ser ut til å ha fått kontroll over utviklingen representer disse 2 selskapene så store økonomiske og strategiske verdier at politikerne nå må ta et skritt fram og utøve et aktivt eierskap slik Aksjeloven forutsetter.

Sp blir spurt» hvilken side vil dere velge» Underforstått at man oppfatter norsk politikk som en akse, med Høyre-Venstresiden i hver ende, og at Sp skal plassere seg i forhold til denne aksetenkningen.

Slik politikken har utviklet seg, med V og KrF som har valgt den» blå siden» er nå Sp det eneste reelle sentrumsalternativet, og det politiske k landskapet må tegnes som en likesidet trekant, med Sp i det ene hjørnet.

En stemme til Sp i Øvre Eiker er derfor ikke en indirekte stemme til H eller Ap, men en stemme for en forandring, og på en bredt sammensatt og solid liste, med» folkets favoritt» -Knut Kvale på toppen.

Og vil du ikke stemme Sp, men synes noen av personene på lista er flinke, er det fullt mulig å benytte anledningen til å føre vedkommende opp som tillegg på en annen liste.

Men viktigst av alt: Bruk stemmeretten!

Artikkeltags