Må bevare Nedre Eikers tjenester

FAR OG DATTER: Knut og Kristin Gjerde.

FAR OG DATTER: Knut og Kristin Gjerde. Foto:

Av

Nedre Eiker Frp kjempet lenge for at kommunen skulle bevares, og ikke legges ned og bli en del av Drammen.

DEL

MeningerDenne kampen tapte vi i kommunestyret, etter Arbeiderpartiets snuoperasjon i 2016. Nå er det bare to uker til lokalvalget, og det er viktig at velgerne bruker sin stemmerett, og stemmer på et parti som vil sette Nedre Eiker sine interesser på agendaen.

I det nye bystyret vil det bli en overvekt av drammensere, som ikke kjenner til Nedre Eiker sine behov og interesser på lik linje med eikværingene i Nedre Eiker kommunestyret i dag. Det blir en større kommune, med lengre avstand fra innbygger til politiker. Det er derfor viktigere enn noen gang at man velger å benytte seg av stemmeretten sin, for å sikre at kommunen ikke ender opp som en drabantby. Vi må for eksempel bevare Mjøndalens småbypreg: vi må ikke sette opp blokk-landsbyer, for å avlaste Drammens plassmangel. Det må legges til rette for videre utbygging eneboliger og småhus-bebyggelse, også utenfor Mjøndalen sentrum.

Videre er det for eksempel viktig at vi bevarer brannstasjonen i Mjøndalen. Denne er ved mange anledninger forsøkt lagt ned, noe som ville være svært negativt for sikkerheten til innbyggerne i Nedre Eiker. Ved brann er det viktig at brannmannskapet kan stille opp så fort som mulig, og sekunder og minutter teller når det handler om liv. Det er svært viktig at brannstasjonen består.

Steinberg stasjon er også tidligere nedlagt, og forsøkt nedlagt. Vi kommer til å stå på for at stasjonen skal bevares. Togstasjonen er svært viktig for innbyggerne på Steinberg, og det er viktig for eventuell utvikling på Steinberg at man har gode pendlermuligheter inn til Oslo, Drammen og Kongsberg – blant annet. Politikere har tidligere tatt orde for å bygge renseanlegg på Herstrømøya, og for oss er det uaktuelt. I 2015 var det Frp og KrF som sammen med aksjonsgruppa hindret utbyggingen. I nye Drammen vil det bli vanskeligere å hindre for eksempel slike utbygginger, da det er lengre avstander fra beslutningene som tas, og innbyggeren.

Andre tjenester som vil være viktig å bevare, er for eksempel nav-kontoret, dagens skolestruktur, flotte Portåsen, biblioteket vårt, de sosialfaglige stillingene på skolene, mm.

Nedre Eiker Frp stiller med flere kandidater på lista til nye Drammen, blant annet de undertegnede: dagens gruppeleder Knut Gjerde på 3. plass, og Kristin Løvaas Gjerde på 5. plass. Vi lover å jobbe for Nedre Eiker i det nye bystyret, og ikke la de høye Drammen-stemmene overdøve oss. Det er viktigere enn noen gang at innbyggerne i Nedre Eiker bruker stemmeretten sin, og gir en personstemme ved å krysse på kandidater fra kommunen.

Artikkeltags