Håper Høyre kan ha et nært samarbeid med Sp

Arne Eide er på 23.-plass for KrF.

Arne Eide er på 23.-plass for KrF. Foto:

Av

– Det er ingen stor forskjell på de politiske partiene!

DEL

MeningerDette er utsagn man av og til hører fra grasrota. Jeg har fulgt det politiske liv i Øvre Eiker i nærmere 50 år, og i flere år dekket jeg kommunen for Drammens Tidende.

Til en viss grad er jeg enig i utsagnet, spesielt hvis vi holder oss til partiprogrammene. Jeg mener at forskjellen mellom partiene er mindre lokalt enn sentralt. Mange av oss stemmer som vi alltid har gjort, mest uten å tenke over hva «mitt» parti har fått gjennomført av goder.

Selv har jeg vinglet mellom Høyre og Frp, og en gang Sp, mens Johan Buttedahl var aktiv lokalt. I den seinere tid har jeg holdt meg til KrF.

Mest usikker er jeg på Ap som i for stor grad vil overstyre tros- og livssynssamfunnet. Sp er et bedre parti lokalt, med dyktige folk i lederskapet.

Jeg er på tredjeplass på KrF sin liste i Øvre Eiker, bak en erfaren mann og en helt ung med stor entusiasme. -For fire år siden var partiet på vippen og bestemte dermed høyre- eller venstreside. Man valgte det første. Og som takk fikk KrF med sin ene representant i kommunestyret en plass i formannskapet!

I år håper jeg at vi i tillegg til Høyre kan ha et nært samarbeid med Sp.

Jeg vil trekke fram bare noen få konkrete temaer som er viktig for meg og mitt parti:

  1. Toleranse fra alle, noe som også innbefatter trosfrihet og valgmuligheter.
  2. Verdisaker, ikke minst i familiesaker.
  3. Mer konkret hjelp til demenssyke og deres pårørende. For stadig flere og enda yngre nn før blir demenssyk. (To medlemmer av eldrerådet, bl.a. meg, dro for få år siden i gang et lavterskeltilbud, et tilbud som vi nå bør ta opp igjen.)
  4. Mer konkret hjelp til dem med psykiske utfordringer. (En av fire ungdommer sliter med psyken!)

Artikkeltags