Hva skjedde med rocken?

Lasse Bjørnar Andersen er 20.-kandidat for Øvre Eiker Høyre.

Lasse Bjørnar Andersen er 20.-kandidat for Øvre Eiker Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjære Eikerværinger!

DEL

LeserbrevFor dem som ikke kjenner meg, er jeg en eks-korpsmusikant, gründer, trommis, fotball- spillende nerd. Er 33 år og «ekte vessfåssing». Født og oppvokst på Røkeberg. Grunnen til at jeg skriver dette leserinnlegget er ikke bare så dere velgere skal bli kjent med en kar dere aldri har truffet før, men det er fordi jeg har noe jeg må få sagt.

Endelig har vi kommet dit hvor det er bestemt at Folkets Hus i Vestfossen skal pusses opp! Da må vi også se på hva det skal brukes til!

«Vi» som i Eikerbygda, er gode på idrett og organisert aktivitet for barn/ungdom og voksne. Det er ikke det som er utfordringen – why fix something that isn`t broken? Men hvordan er det med ikke-organisert aktivitet i Øvre Eiker? Jeg trekker naturligvis tråder til nærmiljøet der jeg er født og oppvokst – Vestfossen.

Hvor blei det av rocken?

Rockeverkstedet i Vestfossen er sagnomsust for oss litt yngre musikanter. Ikke bare på grunn av de mange morsomme historiene, men mer med tanke på det resultatet av ungdom som hadde fri tilgang til instrumenter og et sted «å henge». Det som er sannheten er at dette ble redningen for mange, hvor framtiden så hakket mer svart ut, enn det som ble resultatet.

Mange av oss husker avis- sitatet om Eivind Kløverød «funnet fra Vestfossen».

Og dette er ikke ett tilfelle. Vi har mange vi kan og bør være stolte av. Men vi må huske hvor det startet. For hva brukes Rockeverkstedet i Vestfossen til nå? Har de som gamer noe sted å dra? Det er spørsmål som egentlig burde være enkelt å besvare – men svarene vil få deg til å klø deg i hodet. Hvor ble det av?

Og vi kan se på Hokksund, Skotselv og Fiskum også. Tilstanden og tilbudet til de forskjellige bandrommene er ikke bra, vi at vi har en skikkelig jobb å gjøre!

Det må gjøres noe med Folkets Hus og Arbeider'n!

Flere konserter som ble arrangert på Folkets Hus og Arbeider'n går det fortsatt gjeterord om; Hvorfor stoppet det opp?

Sist jeg ytret om dette på sosiale medier sa jeg at man burde se på aktivitetsnivået og kvaliteten på Arbeider'n – så ble svaret av dem som er involvert; at det var mange foreninger og aktiviteter hver dag og kveld der. Så jeg forsøkte å finne ut hva eksakt det var av aktivitet og hvem som holder hus på Folkets Hus og Arbeider'n. «NVIO – Frivillig Sentral – Arbeiderforening» – er blant dem som benytter seg av nevnte lokaler. Dette er foreninger som gjør mye godt for bygda, men som samtidig ikke har ungdommene i bygda som primærmålgruppe.

Noen vil kanskje si «Byteateret og Klatregruppa er også der – og de bidrar! Og de eldre må også ha tilbud på dagtid!» Det er sant, og det bra – men dette er organisert aktivitet- vi trenger mer for de unge uorganiserte!

Flere, bedre og bredere tilbud trengs slik at vi kan si til de som har mindre ressurser eller de som er nyinnflytta – «Her er dere velkommen uansett».

Hva skjedde underveis?

Jeg spør meg; kan lokalene til kommunen utnyttes bedre i framtiden?

– Selvfølgelig kan de det.

Mitt forslag er helt konkret. Jeg vil se på hva andre gjør og skru det sammen for å passe oss. G60 Union, Ohana Kongsberg, Down Under, Mjøndalen er alle konsept som er velutprøvd og som fungerer.

Hva med et G60 i Øvre Eiker, for alle typer aktiviteter.

En ungdomsklubb med aktiviteter for ungdom – kanskje til og med drevet av ungdom?

Vil du lære hvordan tagging kan bli pieces eller writers?

Kanskje du vil lære mer om webdesign/blogg?

Finner du ikke fred til å tegne hjemme?

Vil du game eller trene e-sport uten å bli forstyrra av mutter'n som skal hente klesvaska?

Vil du finne en gjeng å danse hiphop med?

Eller vil du bare henge med venner og i tillegg lære noe av fri vilje?

Ny storstue?

Se for dere en stor sal – ikke kultursal – men en stor sal som er tilpasset lydmessig til konserter – med større øvingsrom til band, smårom, som kan være åpent for både foredrag, kurs, forestillinger, utstillinger, konserter og alt mulig av aktiviteter som barn og unge vil gjøre, og som også kan huse flere av bandene vi har i nærmiljøet.

Vi har så utrolig mye kompetanse i Øvre Eiker – alt fra forfattere, musikere, kunstnere, datakunstnere, dansere og masse annet. Det eneste de trengte i sin spede start var en arena for å utfolde seg. Tror dere virkelig ikke at disse kreative menneskene vil gi tilbake til lokalmiljøet?

Jeg siterer meg selv i et Facebook-innlegg: «Min erfaring er at vi tidligere var fornøyd så lenge lokalene var i bruk. Uten en tanke om hva eller hvor samfunnsnyttig det er».

Min og vår lovnad i Øvre Eiker Høyre er at vi skal snu hver stein og se hva vi kan gjøre for at vi utnytter det som allerede er der og at kultur ikke blir gjemt og glemt!

Rockeverksted og ungdomsklubber i alle tettsteder; steder for ikke-organiserte aktiviteter tilgjengelig for alle!

Artikkeltags